NBA

Luka Dončić s 50 koševa vodio Dallas do virtualne pobjede

Foto: Getty Images

IAKO je NBA liga prekinuta zbog koronavirusa, igra se nastavlja. Makar u virtualnom svijetu.

Phoenix Sunsi, za koje igra Dario Šarić, odlučili su da će preostale utakmice sezone odigrati na videoigri NBA2K te ih prenositi na Twitchu. Sinoć je odigrana prva takva utakmica, ali Sunsima nije dobro krenulo jer su izgubili od Dallas Mavericksa 150:136, a Luka Dončić zabio je okruglih 50 koševa za pobjednike, piše ESPN.

Sunse je predstavljao Antonio Saldívar, poznatiji kao UniversalPhenom, mladić iz Phoenixa koji u NBA2K ligi igra za esport momčad Memphis Grizzliesa. U ime Mavsa je igrao Buddy, odnosno Lawrence Thomas, igrač esport momčadi Mavericks Gaming.

Prijenos na Twitchu pratilo je u prosjeku između 4500 i 5000 gledatelja, a u jednom trenutku bilo ih je više od 12.000. Za usporedbu, utakmice NBA2K lige na toj je platformi u 2019. u prosjeku pratilo 4663 gledatelja, a finalne utakmice privlačile su u prosjeku više od 14.000 ljudi.

Da je prava sezona normalno nastavljena, Phoenix i Dallas sastali bi se večeras. Idući protivnici Sunsa bili bi Minnesota i LA Clippersi, a Sunsi su najavili da će iduću utakmicu protiv Wolvesa "odigrati" idućeg tjedna.

Pročitajte više