NBA

Luka Dončić zabio tricu pa prekinuo utakmicu na skoro sat. Pogledajte što se dogodilo

Foto: Profimedia

IAKO četvrtina u NBA ligi traje 12 minuta čistog vremena, sinoć je na utakmici Dallasa i Philadelphije od početka do kraja prvog perioda prošlo točno sat vremena više. Razlog je prekid zbog promjene konstrukcije koša koji je potrajao više od 40 minuta.

Dončić zaustavio igru, Marjanović priskočio u pomoć

Sredinom prve četvrtine Luka Dončić je pogodio tricu i odmah počeo mahati jer je primijetio da je obruč nakrivljen. Nakon što je utakmica zaustavljena i utvrđeno je da je Slovenac u pravu, u pomoć je priskočio 223 cm visoki Srbin Boban Marjanović, koji se popeo na prste, zgrabio obruč i nekoliko puta ga dobro protresao.

Američki mediji ne pišu je li time samo napravio još veću štetu, ali pomoći nije uspio. NBA klubovi u pravilu imaju spremnu pomoćnu konstrukciju koju je samo trebalo postaviti na mjesto. No ispostavilo se da ni ona nije u redu jer je obruč bio previsok. Dok ga se spustilo na propisanih 305 cm i dok su se igrači opet zagrijali nakon dugačkog prekida, prošlo je ukupno 46 minuta.

Tako se dan ekipe 76ersa još dodatno produljio, nakon što su u Dallas zbog snježne oluje sletjeli s četiri i pol sata zakašnjenja. Nakon svega izgubili su utakmicu 107:98, ponajviše zahvaljujući još jednoj povijesnoj večeri Luke Dončića, koji je postigao 33 koša, 15 asistencija i 13 skokova.

Embiid za utjehu postao vodeći strijelac lige

Utjeha Sixersima može biti tek to što je Joel Embiid postao vodeći strijelac NBA lige, iako je susret završio s 27 koševa, manje od svog prosjeka. Naime, dosadašnji lider Kevin Durant (29.2 koša po utakmici) zbog ozljede je propustio još jednu utakmicu pa sad više nema dovoljno odigranih da ispuni kriterij za ulazak na službenu listu, pa je prvo mjesto prepustio kamerunskom centru (29.1).

Pročitajte više