Luka Modrić još jednom ispisao povijest Reala

Foto: Profimedia

REAL MADRID odigrao je lošu utakmicu sa samo jednim udarcem u okvir suparničkog gola i izgubio 1:0 na gostovanju kod Mallorce autogolom Nacha Fernandeza iz 13. minute. Luka Modrić u igru je ušao u 64. minuti susreta i prvim korakom na teren ponovno se upisao u povijest madridskog velikana.

Napravio je to prestizanjem Cristiana Ronalda na vječnoj ljestvici igrača po broju službenih nastupa za klub. Kapetan hrvatske reprezentacije je ulaskom na teren došao svog 439. nastupa u dresu Reala, a time je prestigao Ronalda s kojim je dosad dijelio 19. mjesto te liste s 438 službenih nastupa.

Samo su trojica stranaca ispred njega

Modrić je, podsjetimo, četvrti stranac s najvećim brojem utakmica za Real Madrid. Više od njega odigrali su ih tek Karim Benzema (607), Marcelo (546) i Roberto Carlos (527). Osim što napreduje na listi po broju odigranih službenih utakmica za Real, Modrić bi uskoro mogao napredovati i na listi na kojoj su najtrofejniji igrači klupske povijesti.

Nju predvodi Marcelo s 25 osvojenih titula, a slijedi ga Paolo Gento s 23. Modrić bi uskoro mogao doći do svog 22. trofeja kao igrač Reala bude li njegova momčad osvojila to natjecanje. Za to je najveći favorit.

Pročitajte više