Luka Modrić šesti asistent Premiershipa!

SEZONA Premierlige je završila, zbrajaju se dojmovi, podvlače se crte. Iako se mišljenja o pojedinim igračima razlikuju i obično je teško ljude razuvjeriti od stava koji imaju, brojke su egzaktne i ne lažu.

A prema brojkama, Luka Modrić je među najboljim asistentima Premierlige. Omaleni Tottenhamov Hrvat je skupio devet asistencija što ga plasira na šesto mjesto, zajedno sa Stephenom Irelandom, Dirkom Kuytom, Jamesom Milnerom i Ashleyem Youngom.

Modrić je asistirao protiv Sunderlanda, Arsenala, Cityja, Portsmoutha, Stokea, Hulla, Middlesbrougha, West Hama i u posljednjem kolu Keaneu protiv Liverpoola. Pri tom je sam zabio tri gola, Newcastleu, Chelseaju i Manchesteru.

Ramos uprskao sezonu

Sezona nije dobro počela za Modrića kao i za cijeli Tottenham, a najveću krivnju za to snosi Juande Ramos. Španjolac je Modrića držao na zadnjem veznom što hrvatskom veznjaku nije najbolje odgovaralo. Harry Redknapp ga je dolaskom na klupu prekomandirao na mjesto polušpice jer su tada Spursi igrali u 4-4-1-1 taktici. Dolaskom Robbieja Keanea promijenili su formaciju u 4-4-2, a Modrić je dobio mjesto na lijevoj strani veznog reda i čini se da na toj poziciji pruža najbolje partije.

Modrić odigrao 2784 minute i nijednom nije ušao s klupe

Za to vrijeme je Luka nastupio 34 puta, na terenu proveo 2784 minute i zaradio pet žutih kartona. Zanimljivo je da ni jedan put nije u igru ušao s klupe, dok je 12 puta zamijenjen.

Najbolji asistent engleske lige je pomalo iznenađujuće Robin van Persie koji je 11 puta dodao loptu za pogodak. Po deset asistencija su skupili Dimitar Berbatov iz Uniteda, suigrač van Persieja Cesc Fabregas, Liverpoolov Steven Gerrard i Frank Lampard u dresu Chelseaja.

Anelka najkorisniji igrač

Najkorisniji igrač Premiershipa prema ovoj statistici ispada Nicolas Anelka iz Chelseaja. Osim što je Francuz uzeo Zlatnu kopačku zabivši 19 golova i asistirao je sedam puta.

Najbolji asistenti Premierlige:

1. Robin van Persie, Arsenal    11
2. Dimitar Berbatov, Man Utd    10
   Francesc Fabregas, Arsenal 10
   Steven Gerrard, Liverpool       10
   Frank Lampard, Chelsea       10
6. Luka Modrić, Tottenham         9
   Stephen Ireland, Man City       9
   Dirk Kuyt, Liverpool                   9
   James Milner, Aston Villa        9
   Ashley Young, Aston Villa        9

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više