Luka Modrić spašava Spurse od prodaje?

TOTTENHAM bi u budućnosti mogao postati deveti premierligaški klub u vlasništvu stranaca i to onih s Bliskog istoka.

Naime, postoji ozbiljan kontakt Dubai Syndicate grupe, koja ne želi sa specifičnostima izlaziti u javnost i Joea Lewisa koji je na čelu ENIC investicijske grupe koja u svom vlasništvu drži 82 posto dionica kluba iz sjevernog Londona.

Joe Lewis je ranije ove godine izgubio gotovo 400 milijuna funti kada je njegov novac propao kolapsom američke investicijske banke Bear Stearns te je uslijed teške financijske situacije došao u situaciju da razmišlja o prodaji dionica Spursa.

Prodajom Tottenhama Lewis bi inkasirao oko 250 milijuna funti na koliko se trenutno procjenjuje taj Premierligaški klub. Joe Lewis i njegov partner Daniel Levy ipak vjeruju kako bi se cijena kroz godinu, dvije mogla udvostručiti, odnosno utrostručiti.

Vrijednost kluba trebala bi se početi povećavati ako novi menadžer Juande Ramos, kojemu su dane odriješite ruke prilikom dovođenja pojačanja, zajedno s pridošlicama, Lukom Modrićem i Giovanijem Dos Santosom, osigura sljedeće sezone nastup u Ligi prvaka što je primarni i jedini cilj kluba. 

Navedena Dubai Syndicate grupa inzistira na kupnji Spursa nakon što su izgubili pravnu bitku za kupnju Liverpoola, ali i Manchester Cityja kojega je kupio Thaksin Shinawatra.

R.J.
Foto: businessweek.com

Pročitajte više