Luka "PerkZ" Perković u svom petom uzastopnom finalu brani titulu Kralja Europe

Foto: LoLesports/Flickr
 
DVIJE najuspješnije europske League of Legends ekipe svih vremena u izravnom će meču odlučiti koja će ostati na tronu. Luka "PerkZ" Perković predvodi G2 Esports koji će tražiti svoju petu uzastopnu titulu prvaka. Protivnici će im biti Martin "Rekkles" Larsson i Fnatic, najbolji igrač u Europi koji na postolje želi vratiti najuspješniji tim u povijesti tog natjecanja. Igra prijestolja za europsko League of Legends kraljevstvo počinje u nedjelju, u 16:30, u Royal areni u Kopenhagenu.
 
G2 Esports i Fnatic snage će odmjeriti u finalu proljetnog izadnja europskog League of Legends Championship Seriesa. Bit će to prvi put da se dvije najbolje europske ekipe sreću u finalu. Najpravedniji je to način da se odluči tko su zaista Kraljevi Europe. Ključnu ulogu u finalu odigrat će naš Luka "PerkZ" Perković koji predvodi novu postavu G2 Esportsa. Iako su na početku sezone mnogi sumnjali da će PerkZ s novim suigračima ponovo igrati finale, mladi Zagrepčanin je pokazao koliko je sazrio u posljednje tri godine, a nekoliko mjeseci kasnije G2 Esports ima dobre šanse da ponovo osvoji europski LCS.
 
Foto: LoLesports/Flickr
 
Podsjetimo, PerkZ je jedini preostali igrač iz prošlogodišnje postave G2 Esportsa. Sam je odabrao četvoricu igrača koje će voditi do europske titule. Uspiju li G2 Esports i PerkZ u svom naumu, postat će prva ekipa koja je pet puta zaredom osvojila europski LCS, a po ukupnom broju titula izjednačit će se s Fnaticom. PerkZovi suigrači nemaju puno iskustva u velikim mečevima, pogotovo ne onima za titulu prvaka. Njegova mirnoća i pobjednički mentalitet bit će ključni za uspjeh čitave ekipe, uz naravno jako dobre igre svih igrača. Kako vrijeme odmiče G2 Esports izgleda sve bolje, a posljednju prezentaciju moći vidjeli smo u polufinalu protiv ekipe Splyce koju je G2 Esports pregazio nakon što je izgubio prvu mapu. PerkZ nikada nije izgubio finale u Europi. Bez obzira na godine djeluje zrelo i smireno. Uvijek igra na pobjedu i zato je jedan od najvećih igrača u Europi. 
 
Foto: LoLesports/Flickr
 
Međutim, u finale Fnatic dolazi kao blagi favorit. Ove su sezone uvjerljivo bili najbolja ekipa u Europi, ali to ne znači puno kada se odluka o pobjedniku donosi u jednom meču. Fnatic je posljednji put osvojio europski LCS davne 2015., a otad njime vladaju PerkZ i G2 Esports. Fnaticov AD carry Martin "Rekkles" Larsson najbolji je igrač u Europi, na svojoj poziciji i jedan od najboljih na svijetu. Dijete Fnatica ima samo jedan cilj, vratiti svoju ekipu na postolje koje im je oduzeo upravo G2 Esports. Želi li Rekkles izvući svoju ekipu iz sjene, u finalu će morati odigrati partiju života i biti glavni oslonac svojoj ekipi. PerkZu će protivnik na midu biti Rasmus "Caps" Winther, odličan igrač koji je ove sezone uspio iskoristiti prostor koji nastaje kada se protivničke ekipe previše fokusiraju na Rekklesa. Je li dorastao PerkZu, saznat ćemo u finalu. Na ruku G2 Esportsu ide i to što će Fnatic morati igrati sa zamjenom. Umjesto ozlijeđenog Paula "sOAZa" Boyera igrat će Gabriel "Bwipo" Rau, koji se pokazao kao dostojna zamjena.
 
Najbolji od najboljih čitavog starog kontinenta danas će odlučivati o tome tko je najbolja europska League of Legends ekipa svih vremena. Među njima će biti i PerkZ, najsvjetlija zvijezda hrvatskog esporta. Bez obzira na ishod finala, PerkZ je već bezbroj puta pokazao svoju veličinu. Pet uzastopnih finala i četiri titule konzistentnost je kakva se u esportu rijetku viđa i odvaja one najveće od ostalih. U nedjelju ćemo gledati jedan od najboljih mečeva koje League of Legends uopće može ponuditi.
 

Pročitajte više