LIGE PETICE

Lukaku: Ja sam jedan od pet najboljih napadača na svijetu

Foto: EPA

NAPADAČ milanskog Intera Romelu Lukaku dao je intervju za France Football, a jedna njegova izjava vrlo brzo je postala viralna na društvenim mrežama kao tema rasprava.

Belgijski centarfor, koji je s Interom prošle godine završio kao drugoplasirani u Serie A te kao finalist Europa lige i polufinalist Kupa Italije, samome sebi udijelio je veliki kompliment.

"Ja sam jedan od pet najboljih napadača na svijetu", rekao je Lukaku u razgovoru za France Football i izazvao buru reakcija na društvenim mrežama, prvenstveno negativnih jer se ne slažu svi s tom tvrdnjom.

Objasnio je izjavu

Govorio je Lukaku u tom intervjuu i o mnogim drugim temama, ali ova rečenica posebno je privukla pažnju pa ju je pokušao i detaljnije objasniti.

"Ja ne griješim kada je u pitanju taktički aspekt igre ili kretanje u napadu. Ako Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Robert Lewandowski mogu svakodnevno pomicati granice, zašto ne bih mogao i ja?" rekao je Lukaku pa kao primjer uzeo legendarnom brazilskog Ronalda:

"Rano je za to da me se uspoređuje s njim. On je zabio preko 100 golova za svoju reprezentaciju. U Milanu su mi svi pričali o njegova 34 gola u prvoj sezoni, naravno da mi je drago da sam izjednačio taj broj, ali on je osvojio Kup Uefe, a ja sam izgubio u finalu. Moram raditi na trofejima.

Uživa u suradnji s Conteom

Lukaku je istaknuo i kako uživa u Interu te da ga veseli odnos koji ima s trenerom Antonijem Conteom s kojim se dobro poznaje još iz vremena kad ga je Conte htio u Chelseaju.

"Trener mi je rekao da ću postati nezaustavljiv ako naučim igrati leđima okrenut golu. To mi je rekao na Svjetskom prvenstvu 2014. prije nego što je napustio Juventus, a isto mi je ponavljao i kad me htio u Chelseaju", rekao je Lukaku pa dodao:

"Kod tog transfera je Eden Hazard bio posrednik. On je moj broj dao sportskom direktoru Chelseaja, a on me onda nazvao i rekao mi da me žele u Londonu. Nisam tada znao tko je njihov novi trener, ali kad sam došao na sastanak, tamo je bio Conte. Trebao sam znati."

 

Pročitajte više