Lukaku otpao za derbi s Engleskom

Foto: EPA

SUDAR Engleske i Belgije u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva derbi je za prvo mjesto skupine G, a trebao je to biti i okršaj prvih kandidata za Zlatnu kopačku, vodećih strijelaca SP-a Harryja Kanea i Romelua Lukakua.

Belgija, koja je sada jedan od prva tri favorita za naslov prvaka, ima šest bodova, kao i Engleska nakon pobjeda protiv Tunisa i Paname. Imaju i jednaku gol-razliku (8-2). Romelu Lukaku zabio je četiri gola, kao i Cristiano Ronaldo, a Harry Kane ima već pet golova.

Belgijski savez potvrdio je da Lukaku neće nastupiti u trećoj utakmici te će Kane imati priliku povećati prednost u borbi za prvog strijelca SP-a. Lukaku se ozlijedio u posljednjoj utakmici, a belgijski izbornik Roberto Martinez rekao je da će njegov napadač biti spreman već za osminu finala.

"Utakmica s Engleskom je dan prerano. Mislim da mu neće trebati dulje", rekao je Martinez.
 
Ako Engleska i Belgija ostanu potpuno izjednačene i nakon međusobnog derbija, prvo mjesto uzet će ekipa s manje žutih kartona ili će odlučiti ždrijeb. U osmini finala protivnik će im biti Japan, Senegal ili Kolumbija, ovisno o raspletu skupine H.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više