TRANSFERI

Lukaku se vratio u Inter. Propao bojkot, navijači u deliriju

Screenshot: Twitter

ROMELU LUKAKU (29) sletio je Milano kako bi odradio liječnički pregled i potpisao za Inter. Navijači tog kluba oduševljeno su dočekali povratnika, a Gazzetta dello Sport piše: Gradom je opet zavladala romelumanija, a aerodrom je pod opsadom.

Kontroverzni odlazak i povratak

Lukaku je također vidljivo oduševljen povratkom u grad i klub u kojem je prije tri godine revitalizirao karijeru i nada se da će to uspjeti i ovaj put. Lukaku se u Inter vratio na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja, a njegov povratak ovog ljeta je kontroverzan, kao i odlazak iz Intera prošlog ljeta.

Belgijski golgeter je u Inter došao iz Manchester Uniteda u ljeto 2019. uz odštetu od 80 milijuna eura. Tako je postao daleko najskuplji igrač u povijesti Intera, koji je jako riskirao ovim ulaganjem. Lukaku je, naime, u Unitedu doživio veliki pad.

Ipak, objema stranama se transfer isplatio. Lukaku je u iduće dvije sezone za Inter postigao 64 i namjestio 16 golova te ga vodio do Scudetta prošle godine. Cijelo vrijeme u Interu kleo se na vječnu ljubav gradu, klubu i navijačima te isticao kako su mu oni spasili karijeru.

Kleo se u vječnu ljubav Interu i navijačima i onda odmah otišao

I onda, čim mu je prošlog ljeta Chelsea poslao rekordnu ponudu od 115 milijuna eura, Lukaku je klubu rekao da želi otići. Činjenica je doduše da je Inter htio prodati golgetera za ovakav iznos kako bi sredio financije, ali i da je Lukaku promptno poručio da mu se ide u Chelsea.

Međutim, prošle sezone ondje nije mu išlo te je postigao samo 15 golova. Zato je još tijekom zimskog prijelaznog roka slao ljubavne poruke Interu i javno se kajao što je otišao, što je izazvalo ogorčenje u Chelseaju. Jednako su reagirali navijači Intera, koji su odgovorili Lukakuu da ga ne žele natrag nakon što ih je izdao.

Romano otkrio detalje

Jednako su mu poručili i nedavno, kada je postalo jasno da se vraća, te pozvali na bojkot povratnika. Očito je da ih većina nije poslušala. Pouzdani Fabrizio Romano piše da najskuplji igrač u povijesti Intera i Chelseaja dolazi na posudbu bez mogućnosti otkupa. 

Pročitajte više