Lukaku spasio Mourinha, Pogba promašio penal, Rashford pocrvenio...

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER UNITED slavio je kod Burnleyja 2:0 u četvrtom kolu Premier lige. Oba gola zabio je Romelu Lukaku i odnio titulu igrača utakmice. Ovom pobjedom je Jose Mourinho malo odahnuo te prekinuo niz od dva uzastopna poraza od Brightona (3:2) i Tottenhama (3:0). 

Prvi gol je Lukaku zabio u 27. minuti glavom na drugu vratnicu poslije idealnog centaršuta Alexisa Sancheza s lijeve strane.

Time je belgijski napadač načeo domaćina, ali i najavio drugi pogodak u 44. minuti susreta, koji je pao nakon pravog rikošeta. 

Lukaku je loptu vratio na rub šesnaesterca za Jesseja Lingarda, koji se oslobodio prvog čuvara i šutirao, ali je prvo pogodio Charlieja Taylora, koji je pao kao pokošen, a od njega se lopta odbila i pogodila u glavu Ashleyja Westwooda i sjela do Lukakua, koji ju je zakucao u mrežu za 2:0.

Često kritizirani Paul Pogba promašio je penal u 69. minuti. Točnije, njegov udarac obranio je bivši vratar Cityja Joe Hart.

Dvije minute kasnije nervozni Marcus Rashford dobio je izravni crveni karton zbog udaranja glavom Phillipa Bardsleyja, koji ga je ranije udario sa zemlje. Međutim, United je i s igračem manje do kraja bez problema zadržao prednost te napokon slavio nakon dva vezana poraza. 

Zanimljivo, Burnley Crvene vragove nije svladao u posljednjih osam utakmica, uz pet poraza i tri remija. Zadnji put je današnjeg rivala Burnley pobijedio 2009. godine, kada je golom Blakea slavio 1:0. 

 

Pročitajte više