Luxemburgo otpušten iz Palmeirasa nakon svađe s upravom

BIVŠI trener brazilske reprezentacije i Real Madrida Vanderlei Luxemburgo potjeran je iz Palmeirasa.

Brazilski stručnjak sukobio se sa vodstvom kluba oko transfera mladog supertalentiranog napadača Keirrisona u Barcelonu. Dvadesetogodišnjeg Brazilca procijenjuju na 15-20 milijuna eura, a za njega su zainteresirani najveći europski klubovi. Interes su osim Barcelone izrazili i Real Madrid, Liverpool, Juventus, Valencia i Manchester United.

Sam je igrač izjavio kako je njegov san igrati za Katalonsku momčad.

"Otkad sam bio dječak, mogao sam se identificirati sa tim klubom i zemljom. Nemam ništa protiv drugih klubova, ali pošto su Romario i Ronaldo igrali za Barcu to je i moj san", rekao je mladi napadač i dodao kako mu je drugi san igrati u istoj momčadi sa Lionelom Messijem.

Luxemburgo je napisao na svom blogu da je bio uznemiren što ga nitko iz uprave nije konzulitirao po ovom pitanju i dodao je i da ne bi volio da se Keirrison vrati u momčad ako pregovori sa Barcelonom ne uspiju.

Luxenburgo je u svom četvrtom mandatu na klupi Palmeirasa proveo manje od godine dana, a može se pohvaliti tek naslovom u Paulista prvenstvu prošle godine.

Tko će biti Luxemburgov nasljednik zasad nije poznato, ali je potredsjednik kluba Gilberto Cipullo spomenuo ime Muricyja Ramalha, kojeg je prošlog tjedna otpustio Sao Paulo, kao glavnog kandidata za tu poziciju.

I.G./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više