EUROLIGA

Maccabi odlučio što će s Draganom Benderom

Foto: EPA

BIVŠI hrvatski NBA košarkaš Dragan Bender produljio je ugovor s Maccabijem, u kojem će ostati do kraja sezone.

Bender se u rujnu odlučio vratiti u Europu jer u NBA ligi nije igrao od ožujka, kada je pandemija prekinula sva natjecanja, a njegovi Golden State Warriorsi nisu bili pozvani na restart sezone u Orlandu.

Pandemija je prekinula prošlu NBA sezonu dok je Bender bio na drugom desetodnevnom ugovoru s Warriorsima te je čekao hoće li mu ga produljiti do kraja sezone. No kako klub nije ni nastavio sezonu, hrvatski centar ostao je bez ugovora.

U rujnu se vratio u Maccabi, iz kojeg je i otišao u NBA, ali je potpisao samo na tri mjeseca kako bi se mogao vratiti u Ameriku dobije li ponudu.

Međutim, nikog nije impresionirao igrama u Maccabiju, u kojem je u Euroligi bilježio prosjeke od 5.2 poena i 3.8 skokova. Barem nikog u NBA ligi, jer Ponos Izraela mu je ipak dao ugovor do kraja sezone.

Bender je u NBA ligi proveo četiri sezone, od kojih tri u Phoenixu, koji mu nije aktivirao opciju četvrte godine ugovora, što je iznimno rijetko za igrače izabrane među prvih pet na draftu. U prošloj je sezoni odigrao sedam utakmica za Milwaukee i devet za Golden State, a ukupno je u NBA karijeri u 187 nastupa imao prosjeke od 5.4 koša i 3.9 skokova, dakle na razini ovoga što ostvaruje u Euroligi.

Pročitajte više