Maccabi u madridskoj drami doveo kraljeve na rub ispadanja

DRAMATIČNOM pobjedom u Madridu nakon produžetka, 103:100, košarkaši Maccabija doveli su Real na rub ispadanja iz Eurolige.

Maccabi je tricom Halperina (89:89) došao u mogućnost da odigra dodatnih pet minuta u Madridu, u kojima su vodili od samog početka. Domaćin je isto tako pokušao tricom izjednačiti na 103:103, ali nije uspio.

Maccabi je ovom pobjedom došao na korak do nastavka natjecanja, jer sada im je potrebna tek domaća pobjeda protiv Žalgirisa u zadnjem kolu. Real ima daleko teži posao, odlaze na gostovanje u Pirej gdje ne smiju izgubiti. U protivnom će i prije četvrtfinala stati na svom putu u Euroligi.

Nikola Vujčić je odigrao odličnu utakmicu - ubacio je 16 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Za dva poena je gađao 4:11, za tri 2:2, te slobodna bacanja 2:2. Najbolji strijelac kod Maccabija je bio Terence Morris sa 23 poena.

Ludnica u skupini D

Panathianikos ima velikih problema cijelu sezonu, a sve se nastavilo i tijekom natjecanja u TOP 16. Situacija u skupini D je takva da Montepaschi Siena, Panathinaikos i Partizan prije posljednjeg kola imaju isti omjer. I dok se može računati kako će Siena na svom parketu pobijediti Efes Pilsen, prava drama se očekuje u Beogradu gdje dolazi aktualni prvak Europe.

Panathinaikos je veliki dio utakmice u Ateni protiv Montepaschi Siene gubio, ali se činilo kako su vodstvom 75:70 dvije minute prije kraja riješili utakmicu. No, nisu, već je Siena imala čak tri šuta za pobjedu. No, Ilievski, Lavrinovič i Thornton nisu pogodili za pobjedu.

Nikša Prkačin je za domaćine tijekom pet minuta postigao 5 poena uz šut 1-1 te slobodna bacanja 3-6. Andrija Žižić nije igrao, a najbolji strijelac je bio Michael Batiste sa 18 poena. Kod gostiju je najbolji bio Bootsy Thornton sa 19 poena i sedam skokova.

TOP 16, 5. kolo, skupina D:

Efes Pilsen - Partizan 79:83

Panathinaikos - Montepaschi Siena 77:76

Redoslijed: 1. Montepaschi Siena 3-2, 2. Partizan 3-2, 3. Panathinaikos 3-2, 4. Efes Pilsen 1-4

TOP 16, 5. kolo, skupina F:

Žalgiris - Olympiacos 52:61

Real Madrid - Maccabi 100:103 (nakon produžetka)

Redoslijed: 1. Real Madrid 3-2, 2. Olympiacos 3-2, 2. Maccabi 3-2, 4. Žalgiris 1-4

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više