BORBA ZA EURO 2020.

MAĐARSKA - AZERBAJDŽAN 1:0 Što mađarska pobjeda znači za Hrvatsku?

Foto: UEFA

REPREZENTACIJA Mađarske u Budimpešti je s minimalnih 1:0 (1:0) svladala nogometaše Azerbajdžana i tako ostala u igri za plasman na EURO 2020.

Strijelac pobjedonosnog pogotka u 10. minuti bio je Mihaly Korhut, preciznim udarcem s 25 metara koji nije uspio zaustaviti gostujući vratar Balajev.

Azerima poništen čist zgoditak

Reprezentacija Azerbajdžana je u sučevom dodatku postigla izjednačujući pogodak, ali ga je nizozemski sudac Higler poništio zbog navodnog igranja rukom strijelca Mustafazade. Međutim, usporena snimka je jasno pokazala da je azerbajdžanski stoper loptu u mrežu poslao trbuhom te da je momčad pod vodstvom Nikole Jurčevića oštećena.

Što mađarska pobjeda znači za Hrvatsku?

U skupini E vodeća je Hrvatska s 13 bodova iz šest utakmica. Mađarska je na drugom mjestu s 12 bodova iz sedam nastupa. Slovačka ima 10 bodova iz šest utakmica, a Wales je četvrti sa sedam bodova iz pet nastupa.

Na začelju je Azerbajdžan s jednim bodom osvojenim protiv Hrvatske, koja od 20.45 sati gostuje kod Walesa i pobjedom može osigurati plasman na EURO 2020.

Hrvatskoj eventualna pobjeda protiv Walesa donosi izravan plasman na Euro, dok svi ostali rezultati kompliciraju situaciju pred kraj kvalifikacija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više