Magath dobio slobodne ruke za odlazak u Bayern

FELIX Magath objavio je danas kako može preuzeti trenerski posao u Bayernu, budući da se s vodstvom Stuttgarta dogovorio o raskidu ugovora.

Magath je imao ugovor sa Stuttgartom do 2005. godine. U Bayernu će zamijeniti Ottmara Hitzfelda, koji odlazi iz kluba godinu dana prije kraja ugovora.

Hitzfeld je u šest sezona s Bayernom osvojio četiri domaća naslova, dva kupa i Ligu prvaka 2001. godine. No, nakon što su ove sezone ostali bez trofeja dobio je otkaz. Komercijalni direktor Bayerna izjavio je za tv postaju DSF kako je Hitzfeld bio previše popustljiv prema igračima.

"Magath ima reputaciju trenera koji je ne povlađuje zvijezdama. Upravo nam to treba, jer su neki postali razmaženi", izjavio je Hoeness.

Bayernov branič Willy Sagnol oštrim je riječima kritizirao otkaz Hitzfeldu, kazavši kako je takav potez "sranje", te da će napustiti Bayern.

Hoeness ga je podsjetio da mu ugovor vrijedi do 2006. godine, te da neće nigdje igrati nogomet ukoliko se ne pojavi na vrijeme na pripremama za sljedeću sezonu. Poručio mu je da može otići samo ako je netko spreman platiti 25 milijuna eura odštete.

Pročitajte više