Magath i Ivić zadovoljni prikazanim u Maksimiru

TRENER Bayerna, Felix Magath je nakon utakmice izjavio da je zadovoljan onim što je njegova momčad pokazala. Priznao je da su izabranici Tomislava Ivića imali par prilika koje su mogli iskoristiti, te rekao da je igrati u Zagrebu, pred punim stadionom, bilo prekrasno.

"Bayern je dobro odigrao. Zadovoljan sam svojim igračima. Hrvati igraju dobro, skoro smo u prvom poluvremenu dobili gol. Hrvati su jako dobri igrači i sportaši. Oni vole sport i kolektivnu igru. I to ne samo nogomet, već i košarku i rukomet." - pohvalio je suparničku momčad Magath za HRT.

"Ove godine želimo obraniti naslov u Njemačkoj i zaigrati u finalu Lige prvaka. Drago mi je da moja momčad igra međunarodne utakmice, jer tako možemo vidjeti kako igraju drugi i usporediti se. Lijepo je bilo igrati u Zagrebu." - dodao je Bayernov trener.

Magath se na pressici nakon utakmice zahvalio glavnom sponzoru T-com-u, hrvatskim igračima i navijačima koji su došli pogledati utakmicu, a istaknuo je i kako mu je drago igrati s igračima iz nacionalnih momčadi. Dodao je kako mu je drago što je igrao protiv Hrvatske jer se tu igra drugačiji nogomet nego što je to u ostalim dijelovima Europe.

Trener Bayerna smatra kako su Hrvati imali dosta prilika za postizanje zgoditaka koje nisu uspjeli iskoristiti. Rekao je i da je zadovoljan podrškom publike i sretan zbog pobjede.

Magath je od Bayernovih igrača istaknuo Ze Roberta kao najboljeg, dok je kod suparnika primijetio Dinamovog igrača Ivana Bošnjaka.

Tomislav Ivić, izbornik T-Com Cro Teama, neposredno nakon utakmice je izjavio da su ga njegovi igrači ugodno iznenadili.

"Zadovoljan sam. Očekiavao sam manje od ekipe koja nije niti jednom trenirala. Zadovoljan sam s igračima." - kazao je Ivić

"Utakmica je imala dva različita poluvremena. U prvom su oni bili dominantniji, a u drugom smo mi imali više prilika. Ipak, presudila je razlika u iskustvu i drugačijoj vrsti natjecanja nego što je naše." - dodao je izbornik T-Com Cro Teama.

"Imali smo mnogo prilika. Mnogo smo lopti izgubili i to nam je pokazatelj što bi trebali raditi." - dodao je Ivić za HRT.

"Imali smo mnogostruke koristi od ove utakmice. Ovo je humanitarna akcija tako da je sve skupa bio jedan izvanredan spektakl i nadam se da su ljudi otišli zadovoljni kućama iako njihova momčad nije pobijedila." - rekao je Tomislav Ivić.

Na pressici nakon utakmice izbornik T-Com-ovog tima je rekao kako je njegova momčad imala previše neiskorištenih prilika, te smatra kako se igra razvila tek u 2. poluvremenu susreta.

Ivić je izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska mogla ugostiti Bayern, kojemu želi da ove godine igra finale Lige u Parizu i da osvoji titulu prvaka. Izbornik smatra da su hrvatski igrači imali problema s izbačenim loptama te realizacijom gol prilika.

Rekao je kako je zbog žara igre zaboravio na teren poslati Nikolu Šafarića, a od boljih igrača na susretu je istaknuo Bošnjaka, Modrića i Da Silvu. Izbornik je zadovoljan i s golmanom Turinom, koji je, iako je primio dva gola, dobro branio.

Ivić je rekao da je, unatoč porazu i mnoštvu grešaka, zadovoljan igrom T-Com-ovog tima, te dodao kako nije imao previše vremena za sastavljanje momčadi kao ni za treninge. Istaknuo je kako su utakmice s jakim momčadima potrebne hrvatskim prvoligašima radi podizanja kvalitete igre.

Nakon što je u drugom poluvremenu zamijenjen, Ivan Bošnjak, koji je imao par izglednijih prilika na utakmci je izjavio: "Ovo je bila vrlo dobra utakmica. Drago mi je da je stadion bio pun. Mislim da smo dobro odigrali i pokazali da se u našoj Hrvatskoj igra dobar nogomet."

Eduardo Da Silva je za Index.hr izjavio kako smatra da je velika šteta što nije bilo nogometaša Hajduka, jer bi tek tada mogli prirediti pravi spektakl.

"Atmosfera je bila sjajna. Dobro je za našu ligu da se ovakve utakmice igraju, no žao mi je što nije bilo igrača iz Hajduka koji nisu mogli doći zbog obaveza prema klubu. Tek tada bi to bila prava utakmica." - rekao je Dinamov napadač.

"Od naših je najbolji bio Bošnjak, a od igrača Bayerna najviše mi se svidio Ze Roberto, koji je i zabio prvi pogodak." - izjavio je za Index.hr Da Silva.

Pročitajte više