NBA

Magic Johnson: Ni ja ni Jordan. Nitko nije igrao pod pritiskom kao LeBron

Foto: Screenshot

LOS ANGELES LAKERSI u 1:30 u noći na ponedjeljak protiv Miami Heata igraju šestu utakmicu finala doigravanja NBA lige. Lakersi vode 3:2 u seriji.

Osvoje li Lakersi titulu, LeBronu Jamesu to će biti četvrta u karijeri i postat će tek treći igrač u povijesti uz Roberta Horryja i Johna Salleya koji je osvajao NBA s tri različite momčadi. No, nitko od njih nije bio MVP svaki put. LeBron je u Lakerse došao 2018. godine pod golemim pritiskom da jednu od najslavnijih franšiza u povijesti mora vratiti u vrh.

"Nitko nije igrao pod takvim pritiskom kao LeBron. Ni ja, ni Michael Jordan, ni Larry Bird. Jedini tko je nešto slično doživio bio je Kareem Abdul-Jabbar dok je igrao u UCLA-u. Znate li vi koji je pritisak doći u Staples Center i igrati ispod svih onih dresova i zastava prvaka? LeBron je toga bio svjestan i rekao je da točno to želi. Obećao je da će odvesti Lakerse do naslova i to čini", rekao je Magic Johnson u ESPN-ovoj emisiji First Take.

"Jordan i ja smo postavili temelje za sportaše da istovremeno budu i poslovni ljudi. Jordan sa svojim brendom i ja sa svim tvrtkama koje posjedujem. No, LeBron je to podigao na potpuno drugi nivo, kakav nitko nije mogao ni sanjati. Nitko nije napravio više od njega", dodao je Johnson.

Magic Johnson igrao je u Lakersima 15 godina i s njima je osvojio pet naslova prvaka. LeBron je osvojio dvije titule s Miamijem 2012. i 2013. godine, jednu senzacionalnu s Clevelandom 2016. i sad je na pragu četvrte titule.

Pročitajte više