Magić: Treba pronaći uzrok zbog kojeg je Hajduk ovakav. Po meni su to dva elementa

Screenshot: MAXSport

ISTRA i Hajduk odigrali su 1:1 na pulskom stadionu Aldo Drosina u 34. kolu SuperSport HNL-a. Domaćin je poveo pogotkom Salima Fage Lawala već u četvrtoj minuti, a istom napadaču je u desetoj minuti poništen gol zbog zaleđa. Hajduk je bio u problemu protiv Puljana, no onda je Ivan Perišić zabio golčinu u 42. minuti, koja je Splićanima donijela bod.

Splitska momčad bila je prva na polovici sezone te je dugo konkurirala za naslov prvaka, no kriza u proljetnom dijelu bacila ju je na treće mjesto, trenutno sa 16 bodova manje od prvaka Dinama. Hrvatski trener i stručni komentator Rajko Magić (69) u emisiji MAXSporta govorio je o Hajduku.

"Hajduk nitko ne respektira. Više nema straha"

"Vjerojatno je utakmica zadovoljila neutralne i navijače Istre. Navijači Hajduka ponovno ne mogu biti zadovoljni. Da, Hajduk je na momente izgledao dobro, ali ima velike probleme s igrom. Što se toga tiče, navijači neće prihvatiti činjenicu da se ovog Hajduka nitko ne boji. Možda je 'ne boji' krivi izraz, već ga nitko sportski ne respektira.

Više nema straha kada nam dolazi Hajduk, pa moramo moraju drugačije ići. Hajduk ima velik posao u prijelaznom roku, odnosno pripremiti sve za njega. Potrebno je raščistiti neke situacije. Koji je osnovni problem Hajduka? Ne možete reći da igrači ne daju sve od sebe, oni se bore. U sastavu i sustavu Hajduka nema stvari zbog kojih bi netko od nas rekao da bi stavio pet drugih igrača.

Nema velikih dilema. Ostaje pronaći uzrok zbog kojeg Hajduk izgleda kako izgleda. Po meni to mogu biti samo dva elementa. Prvo, ne radi se dobro. Ne radi se loše na treninzima, ali sustav ne daje efekte na utakmici. Puno bi se toga moglo promijeniti i to je stvar stručnog stožera. Nije sustav rada sveto pismo da vrijedi za sve ekipe i klubove.

Druga stvar može biti da trenutni igrači nemaju kvalitetu da bi igrali bolje. To je pitanje onoga što se događalo prije, pitanje selekcije i dovođenja igrača. Ako u ovoj ekipi možete reći da četiri igrača ne mogu igrati bolje, onda je tu pitanje selekcije. Treba se zapitati što i kako dalje i kako u idućem prijelaznom roku dobro procijeniti koje igrače dovesti", rekao je Magić, koji je radio u Slaven Belupu, zaprešićkom Interu i Hrvatskom dragovoljcu.

Pročitajte više