Maglajlija: U Srbiji možemo do polufinala ako i ne budemo na 100 posto

SENJANIN MAGLAJLIJA pozorno prati sve što se događa oko rukometne reprezentacije. Bivši trener Zagreba najavio nam je Europsko prvenstvo u Srbiji na kojem prognozira da će Golužini izabranici stići najmanje do polufinala i borbe za medalju.

"Evidentno je da je ekipa u dizanju i da se stječe samopouzdanje i koncentracija za Europsko prvenstvo. Sve ide svojim ritmom, ekipa je dobra i rastrčana. Raduje me što su stariji igrači u dobroj formi i imamo 13-14 igrača na koje se može računati. Samo se moramo čuvati ozljeda", rekao je Maglajlija.

Golužini izabranici su na pripremnom turniru u Osijeku upisali pobjede nad Iranom, Slovačkom i Švedskom. Maglajlija je zadovoljan, ali je vidio neke detalje koje bi se moglo ispolirati.

"6-0 obrana dobro funkcionira, ali 5-1 bi mogla biti bolja. Trebamo težiti brzoj tranziciji i napad bi nekad mogao biti bolji. Ali, kažem, to sve dobro funkcionira, a ovi će detalji odlučiti hoćemo li biti na 70 ili 90 posto. No, i da budemo na 70 posto možemo uz ovu širinu do polufinala", rekao je Maglajlija pa se osvrnuo na dobre strane momčadi:

"Prva utakmica je najvažnija"

"Ekipa je homogena. Balić je pravi španer, Vuković je moderan igrač, raduje me što je Lacković u formi, Kopljar ima prostora u odnosu na ono što je pružao u Ligi prvaka, Buntić je staložen. Duvnjak je izrastao u vrhunskog igrača... Lijepo ih je sve vidjeti na terenu."


U Srbiji nas čeka skupina s Islandom, Slovenijom i Norveškom. Prva utakmica je u ponedjeljak u Vršcu protiv Islanda.

"Prva utakmica je najbitnija da se dobro otvori prvenstvo. Island, Norveška i Slovenija su dobre momčadi, ali mislim da moramo osvojiti prvo mjesto jer se nakon toga križamo sa strašnom skupinom u kojoj su Francuska, Mađarska, Španjolska i Rusija."

"Možemo do polufinala ako i ne budemo na 100 posto"

Dokle može Golužina družina u Srbiji?

"Mislim da je polufinale cilj kojeg ova momčad može ispuniti, čak i ako ne budemo na 100 posto. Uostalom, to rezultati na prošlim prvenstvima traže od nas."

Ostali favoriti na Europskom prvenstvu?

"Francuzi su 20-30 posto bolji od svih, tu su još Danci, Poljaci, Srbi... Ima šest ili sedam ekipa koje su stvarno dobre. Europsko prvenstvo je jače od Svjetskog i od Olimpijskih igara, raspored je naporan i treba biti maksimalno spreman."

Pročitajte više