Maier i dalje kritizira Lehmanna

"RAT" između negdašnjeg golmana njemačke reprezentacije Seppa Maiera, koji je bio član momčadi svjetskih prvaka iz 1974. i Jensa Lehmanna, jednog od vratara koji kandidiraju za mjesto na golu Elfa, domaćina SP-a 2006. još ne prestaje.

Zbog izjave da Lehmann nikada neće postati prvi golman njemačke reprezentacije dok mu je konkurent Bayernov čuvar mreže Oliver Kahn, izbornik Elfa Juergen Klinsmann je otpustio Maiera iz reprezentativnog stručnog štaba u kojemu je bio zadužen za vježbanje golmana. Na to je mjesto sada postavljen Andreas Koepke, koji je 59 puta igrao za Njemačku i bio prvi vratar Elfa na, za Nijemce, pobjedonosnom Europskom prvenstvu 1996. u Engleskoj.

Iako Maier više nije član Klinsmannovog stručnog štaba njegove negativne kritike Lehmannovih obrana i dalje su na cijeni u medijima. A dobro mu je došao i susret Lige prvaka odigran u srijedu između Panathinaikosa i Arsenala (2:2) čija vrata brani Lehmann kojega je proglasio isključivim krivcem za oba pogotka igrača grčkog kluba.

"Lehmann je mnogo slabiji vratar od Kahna, a i Stuttgartov golman Timo Hildebrand je pouzdaniji čuvar mreže od njega" - izjavio je Maier zlurado predviđajući da će Arsenalov broj 1 uskoro biti nominiran trećim vratarom njemačke reprezentacije.

Juergen Klinsmann, barem zasad, ne misli kao Maier i pripisuje Lehmannu velike zasluge za Arsenalov niz od 49 utakmica bez poraza, a novinarima je rekao da su Kahnove i Lehmannove šanse podjednake i da će gol Elfa na SP-u 2006. braniti onaj koji trenutačno bude u boljoj formi.

Lehmann ima 34 godine i do sada je 20 puta branio za Njemačku dok godinu dana stariji Kahn ima 74 nastupa u nacionalnom dresu od kojih su mu najzapaženiji bili oni na SP-u 2002. nakon kojega je proglašen najboljim nogometnim golmanom na svijetu.

Pročitajte više