Sud oslobodio navijača koji je priveden nakon nereda u Saint Etienneu, HNS ostaje bez odštete?

Foto: Getty Images / Guliver Image

OPĆINSKI sud u Šibeniku nepravomoćnom presudom oslobodio je jednog od navijača koji su u Saint Etienneu bakljama prekinuli utakmicu Hrvatske i Češke u 86. minuti na Europskom prvenstvu te se tukli s ostalim hrvatskim navijačima. U sudnici kod općinske sutkinje Maje Šupe koja je oslobodila Tomislava Horvatinčića, tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je taj mladić zaista i sudjelovao u navijačkim neredima, a nitko od ispitanih svjedoka nije ga za to ni teretio. 

"Ovo je prvostupanjska presuda, ali zadovoljan sam što je moj branjenik oslobođen", rekao je za Šibenik IN odvjetnik Krešimir Škarica. 
 
U neredima je sudjelovalo oko 50 navijača koji su se međusobno tukli. No svi su nosili kapuljače na glavi i ne vidi im se lice na videosnimkama i nije postojao niti jedan dokaz koji bi optuženog teretio za sudjelovanje u neredima.
 
Optuženi je, prema vlastitom priznanju, sa skupinom navijača uspio kupiti ulaznice od prekupaca u Francuskoj i tako ući na stadion te nije sudjelovao u neredima, niti mu je to bila namjera.
 
Također, ako presuda šibenskog Općinskog suda bude pravomoćna, neće više biti pravnog osnova za tužbu Hrvatskog nogometnog saveza koji je od optuženih navijača želio naplatiti kaznu od 100 tisuća eura, koju je morao platiti UEFA-i zbog nereda. 
 
Interesantno, nitko iz HNS-a nije došao na suđenje, niti su pokazali zanimanje za slučaj. 

Pročitajte više