Majer: Ići ćemo na pobjedu protiv Kanade

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA i Maroko odigrali su 0:0 u prvoj utakmici skupine F Svjetskog prvenstva. "Sigurno to nije bila naša najbolja utakmica. Bila je čvrsta, Maroko je izgledao organizirano. Imaju dobru ekipu. Nismo bili loši, ali nismo odigrali svoju najbolju utakmicu", rekao je Lovro Majer.

"Znali smo da je to kvalitetna ekipa, da imaju kvalitetne igrače koji igraju u velikim klubovima. Organizirani su, dobro su se branili. Mislim da su odigrali jako dobru utakmicu", dodao je Majer, koji je igrao posljednjih deset minuta, što su bile njegove prve minute na nekom velikom natjecanju.

"Sretan sam zbog debija na Svjetskom prvenstvu. Naravno, bio bih sretniji da smo uspjeli osvojiti tri boda. Igrao sam deset minuta, dobro sam se osjećao. Međutim, najvažniji je timski rezultat," dodao je veznjak francuskog Rennesa.

"Teško je odmah preuzeti rizik"

Dojam je bio da je Hrvatska trebala preuzeti više rizika. "Možda je to bio dojam, ali nije to samo tako lako u utakmici. Bila je to prva utakmica, teško je odmah preuzeti neki veliki rizik. I dalje smo u dosta dobroj situaciji, i dalje sve ovisi o nama, vjerujem kako ćemo proći utakmicu", izjavio je Majer.

Nakon remija s Marokom svjetski doprvaci nemaju previše izbora u susretu s Kanadom. "Morat ćemo ići na pobjedu, uzet ćemo sigurno puno više rizika. Vjerujem da ćemo pobijediti." Najbolji dio momčadi bila je obrana. Posljednja linija, u kojoj su igrali Dejan Lovren, Joško Gvardiol, Borna Sosa i Josip Juranović, odigrala je odlično.

"Bili smo u grču u pojedinim trenucima"

"Mrvicu smo razočarani i zadovoljni bodom. Mogli smo bolje. Što nam je nedostajalo? Završnica, lopta u dubinu, u pojedinim trenucima bili smo u grču, ne znam zašto, ali to ćemo popraviti. Bitno je bilo probiti prvu utakmicu s tim grčem.

Očekivanja su bila velika, međutim, pitalo se i Maroko. Radi se o ozbiljnoj ekipi, koja ima fantastične igrače. Držali su se čvrsto," rekao je Lovren dodavši: "Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da možemo napraviti puno bolje u drugoj utakmici."

Golman hrvatske reprezentacije Dominik Livaković nije imao previše posla u tvrdoj i čvrstoj utakmici. Međutim, istaknuo se odličnom reakcijom kod Hakimijevog slobodnog udarca. "Kada sve pogledamo, rezultat je realan. Hvala našim navijačima, znamo da nije bilo lako doći do ovdje. Pao je pritisak prve utakmice. Naravno, željeli smo pobjedu," dodao je Livaković.

"Optimisti smo"

"Maroko je taktički odlično stajao, organizirano. Vodili smo igru, nažalost, nismo zabili. Sada je prioritet dobiti Kanadu, nema tu puno razgovora", naglasio je Livaković i dodao kako ovaj rezultat nije poljuljao momčad. "Naravno da smo optimisti, to je najvažnije," zaključio je.

Pročitajte više