Majka sestara Williams Australce nazvala rasistima

MAJKA najboljih tenisačica svijeta Serene i Venus Williams nazvala je Australce ´rasistima´, zbog glasnog negodovanja i zvižduka koje je Serena doživjela u polufinalu protiv Belgijanke Kim Clijsters, djevojke Lleytona Hewitta.

Oracene Price, koja se prije razvoda od Richarda Williamsa zvala Brandy Williams nije zaboravila na ponašanje gledališta u Melbourneu koje je u potpunosti bilo na strani Kim Clijsters.

Kada je Serena Williams uzela trominutni predah kako bi sanirala žuljeve na nozi, Australci su je glasno izviždali, a to je postala prava bujica uvreda kada je Amerikanka i po drugi puta uzela predah u trećem setu, u trenucima kada je Clijsters vodila sa 5:1. Australci su smatrali da Serena namjerno odugovlači kako bi dekoncentrirala suparnicu, tako omiljenu u Australiji.

´To je bio čisti rasizam, koji vjerovatno potiče iz njihova okruženja, koje je gotovo čisto bjelačko´, kazala je Price, ne zaboravivši Australcima spočitnuti i odnos prema crnim Aboriđinima u prošlosti.

Obitelj Williams je vrlo osjetljiva na rasizam, pa tako sestre više ne igraju na velikom turniru u Indian Wellsu, jer je prije nekoliko Venus doživjela rasističke uvrede od strane nekolicine gledatelja.

Otac Richard Williams je 1997. na US Openu rumunjsku tenisačicu Irinu Spirleu nazvao ´velikom bijelom guskom´, nakon što se ova namjerno sudarila sa Venus tijekom izmjene.

Pročitajte više