Mediji u Makedoniji o Pandevu: Dosad je bio heroj, a od danas je božanstvo

Foto: EPA

MAKEDONCI slave povijesni uspjeh. Pobjedom nad Gruzijom (1:0) prvi put od osamostaljenja plasirali su se na Europsko prvenstvo.

Majstorski pobjednički gol postigao je Goran Pandev i u svojoj 38. godini života se prometnuo u nacionalnog heroja te stigao do krune karijere.

Makedonski mediji dan nakon pobjede pišu o čudu u Gruziji na stadionu Boris Paichadze, a najviše redaka posvećeno je samo jednom igraču, upravo veteranu Pandevu.

Ode Pandevu, ali i veliko priznanje Ademiju

"Pandev je nacionalni heroj i najbolji igrač u povijesti Makedonije", piše Makfax pa dodaje: "Dan za pamćenje, Pandev zabio najslađi gol u povijesti Makedonije." 

Dopustili su si i malo euforije pa pišu: "Gruzija je pala, a sada neka se Nizozemska, Austrija i Ukrajina tresu!"

"Sveti Goran Pandev", naslovila je jednu vijest makedonska Večer. Iste novine nahvalile su i Dinamovog kapetana Arijana Ademija koji je zbog ozljede napustio travnjak

"Lav Ademi je poginuo na terenu, igrao je pod dvije injekcije", dodaju. "Dići spomenik Pandevu: Do danas je bio heroj, a od danas je božanstvo!" još je jedan od naslova Večeri.

Portal Novamakedonija jedan je tekst naslovio s "Goran Veliki", dok drugi tekst nosi naslov "Jedan gol za sve, jedan uspjeh za sve."

Pročitajte više