Makedonski navijač: Bit će 2:2 ili 1:1, pa zar mislite da bi netko riskirao

TMURNO, maglovito i hladno Skopje sa susnježicom i iznimno niskom temperaturom dočekalo je izbornika Bilića, ali i čitavu svitu hrvatskih, engleski, slovenskih i inih novinara koji su doputovali u makedonsku metropolu na sutrašnju utakmicu za koju uglavnom svi vjeruju da će Hrvatskoj i matematički potvrditi vizu za Austriju i Švicarsku.

Iako je dan u Skopju započeo sa brutalnim razbojstvom banke u kojoj je ubijena jedna osoba, glavna tema u gradu na Vardaru je ipak sutrašnji ogled na gradskom stadionu. Iako vrlo gord narod, Makedonci su ipak svjesni tko im je stigao u goste. Rijetko tko će tipovati na svoje u srazu sa do sada nepobijeđenim u kvalifikacijama Hrvatima, kojima je ovaj bod vrijedan Eura, dok je makedonski motiv ograničen isključivo na ponos i dokazivanje kvalitete protiv jedne od najjačih europskih momčadi.

"Pa pogledajte samo koliko vaši igrači zarađuju. Da Silva zarađuje kao čitava naša momčad, a gdje su još svi ostali...Modrić, Ćorluka, Petrić...Kad to pogledate, onda ćete shvatiti koliko imamo sutra Šanse" -  stav je jednog od makedonskih navijača, koji će sutra pohoditi Gradski stadion jer kako kaže, voli dobar nogomet koji Hrvatska igra.

Još više je onih koji vjeruju da je utakmica već odavno odlučena za zelenim stolom dogovorom dvaju saveza, po kojem bi remi donio Hrvatskoj plasman, a Makedoncima satisfakciju da su uzeli bod Hrvatima.

"Bit će 2:2 ili eventualno 1:1", rekao je za Index makedonski navijač Viktor i objasnio: "Pa zar vi vjerujete da bi itko tu nešto riskirao. Bit će golova tako da publika bude zadovoljna, a nitko u Makedoniji ne bi htio pomrsiti račune Hrvatima, koji su ionako zaslužili Euro."

Gradski stadion je već odavno rasprodan, a karte se kod preprodavača cijene kao suho zlato. Većina od 2000 hrvatskih navijača stići će ujutro s autobusima, a o eventualnim sukobima Torcide i Bad Blue Boysa, zbog kojeg je hrvatski MUP zatražio podjelu na "hrvatskoj tribini" za sada nema niti govora. Od jednog od rijetkih danas pristiglih Bad Blue Boysa uspjeli smo saznati da su to priče za malu djecu, koju su napumpali mediji. "Pa vođe obiju skupina će zajedno navijati", objasnio je.

Načuli smo i priču da je srpska policija kaznama dobrano opalila po džepovima hrvatske navijače, koji su automobilima odlučili stići do Skopja, pa su u nedostatku sredstava za povratak kući zamolili reprezentativce da skupe koju kunu i da im pomognu.

Marko Petrak

Pročitajte više