Maldini: Milan je moja druga obitelj!

PAOLO MALDINI, legenda Milana, objašnjava tajnu svoje dugovječnosti, te opisuje svoj klub kao drugu obitelj.

Paolo Maldini debitirao je za Milan u siječnju 1985. protiv Udinesea. Gotovo 23 godine kasnije, još uvijek je ''u sedlu'', 23 sezone u istom klubu. Njegovo ime postalo je sinonim za dugovječnost, ne samo u nogometu i sportu. Njegov otac Cesare također je klupska ikona, bivši igrač i trener Rosso-nera. Bio je kapetan momčadi koja je na 1963. na Wembleyu osvojila prvi klupski naslov europskog prvaka. Dakako, Paolo je nadmašio svog oca, s nevjerojatnih 8 odigranih finala u Ligi prvaka, odnosno bivšem Kupu prvaka, i pet osvojenih naslova.

"AC Milan je u pravom smislu riječi moja druga obitelj. Moj otac bio je igrač i kapetan ovog kluba, a ja sam krenuo njegovim stopama. Danas je i moj sin član jedne od mlađih selekcija. I nije bitno hoće li postati profesionalac. Za obitelj Maldini AC Milan ima posebno značenje. "

S više od 600 nastupa ne treba niti isticati da je klupski rekorder, vjerojatno za sva vremena.

"Jedan od razloga tako dugačke karijere leži u činjenici da sam igrao u pravom klubu, koji te uvijek potiče da 'guraš dalje'. Naravno, i iskustvo je u toj priči jako važno. S godinama možda malo izgubiš na snazi, ali to nadoknađuješ napretkom na taktičkom i mentalnom planu", jednostavno je objasnio Maldini.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više