Maldini traži manju plaću

KAPETAN Milana Paolo Maldini (35) želi i sljedeće sezone predvoditi crveno-crnu squadru iz lombardijske prijestolnice.

No kako je svjestan da su mnogi talijanski klubovi, pa i njegov Milan, u financijskim teškoćama, jer je priliv novca od sponzora i TVprava smanjen, Maldini, kojemu ovog ljeta istječe ugovor sam je ponudio upravi da će zadnju sezonu u crvenocrnom dresu odigrati za plaću koja će biti smanjena u odnosu na plaće koje je po slovu ugovora do sada primao:

- Nema nikakvog razloga da sada, pod kraj karijere, pravim probleme klubu u čijoj prvoj momčadi igram od 1985. godine. Razgovarao sam i sa svojim suigračima, svi su svjesni da moramo pomoći Milanu kako bi što bezbolnije prošao kroz financijsku krizu koja trese sve talijanske prvoligaše. Zalažem se, međutim, za to da naši čelnici sa svakim igračem razgovaraju odvojeno, jer nismo svi u istoj poziciji. Na primjer, ja i neki igrač koji je od mene mlađi desetak godina, jer ja mogu pristati i na 30 posto manju plaću s obzirom da sam se minulih godina materijalno osigurao.

Paolo Maldini kao i njegov otac Cesare, koji je bio igrač i trener Milana, ne kani po završetku karijere otići iz kluba. Naprotiv, nada se da će i on postati trener i to trener kojemu će upravo Milan pružiti šansu da se afirmira na njegovoj klupi kao što se afirmirao u njegovom dresu.

Pročitajte više