Malešov autogol: Je li Hajduk kupio "pošteno suđenje" u finalu Kupa 2010. protiv Šibenika?

HOĆE li se Hajduku odbiti o glavu borba protiv korupcije u hrvatskom nogometu? USKOK je već u svom priopćenju pisao kako je Širić tražio od Maleša 95 tisuća eura na ime starih dugovanja koje je imala bivša Uprava Hajduka.

Kako su već Hajdukovi naslovi prvaka iz 2004. i 2005. godine pod "povećalom", čini se kako bi USKOK – u moglo biti zanimljivo i finale Kupa Hrvatske u sezoni 09./10. u kojem su, u svibnju 2010. godine na Šubićevcu, snage odmjerili Šibenik i Hajduk.

Tri sporne situacije: Ibričićevo udaranje, poništen gol, nedosuđen jedanaesterac

Portal Novi tjednik.hr izdvojio je prema njima tri sporne situacija koje su se dogodile na toj utakmici. Prva je bila ona u kojoj je Ibričić udario Bačelića – Grgića u glavu s laktom, a glavni sudac utakmice Domagoj Vučkov propustio je sankcionirati bivšeg veznjaka Hajduka.

Druga sumnjiva situacija dogodila se kada je Erminu Zecu neopravdano poništen pogodak zbog navodnog zaleđa. Treća situacija bila je ona kada je Rubil srušio Zeca u kaznenom prostoru što sudac nije okarakterizirao kao najstrožu kaznu, međutim za isti prekršaj s druge strane Hajduk je u sudačkoj nadoknadi dobio najstožu kaznu koju je Ibričić realizirao i tako potvrdio pobjedu Hajduka.

Podsjećamo, susret na Poljudu završio je 2:1, dok su "Bili" na Šubićevcu u drugoj utakmici slavili s 2:0. Nakon utakmice direktor Šibenika Marko Karađole bijesnio je pred novinarima:

"Sviranje nepostojećeg zaleđa  Zecu  u Splitu i poništeni gol  u 84. minuti, to su 'nijanse' presudile utakmicu. Lakat Ibričića bio je evidentan, mnogi su nas zvali i govorili da je to čisti crveni karton. Nama je ovdje oduzeto pravo da u 84. minuti imamo 1:1, s produžetkom bismo imali još deset minuta do kraja i svašta se moglo dogoditi.  Kada smo već izgubili voljeli bismo da je bilo bez mrlje, ali mrlju nosi i vječna tragedija u hrvatskom nogometu – nemoć 'malih' klubova".

Postavlja se pitanje je li Šibeniku uskraćeno pravo da se sportski bori za Rabuzinovo sunce, i jesu li te 2010. godine platili cijenu prokletstva malih klubova.

Pročitajte više