Mali judaši crtežima Profesora Baltazara osvojili su naša srca. Nagrade idu svima

Grafika: HJS

INDEX i Hrvatski judo savez organizirali su kreativni natječaj kako bi razveselili male judaše. 

Hrvatski judo dobio je najprofesorskijeg ambasadora - Profesora Baltazara. 

"Iznimno smo ponosni na ovu suradnju jer Hrvatski judo savez, kao perjanica hrvatskog sporta, na ovaj način pokazuje koliko je važno spajanje sporta, obrazovanja i znanosti. Ovo je samo nastavak suradnje nakon uključivanja u Znanstveni piknik, a zajedničkih planova imamo napretek", rekla je Renata Brkić iz udruge Profesor Baltazar.

Proučavanjem moralnog kodeksa juda tim Hrvatskog judo saveza je s vrhunskim ilustratorom Nikom Barunom osmislio i kreirao plakate, bojanku i memory-karte s likovima iz popularnog animiranog filma Profesor Baltazar, koji je nastao 1968. godine i osvojio brojne nagrade u proteklih 50 godina.

Baltazar u kimonu govori o moralnom kodeksu juda koji se sastoji od osam vrlina: čast, skromnost, pristojnost, poštovanje, samokontrola, prijateljstvo, iskrenost i hrabrost.

U blagdanskom periodu Index.hr i Hrvatski judo savez organizirali su kreativni natječaj kako bi razveselili male judaše. Tražili smo da nam pošalju crteže koji na kreativan način pokazuju jednu ili više tih vrlina i odgovore točno na pitanje: Tko je novi ambasador juda?

Autori najkreativnijih radova dobit će:

Ippon Gear Future 2.0 kimono (100 cm, 110 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm, 150 cm) 
CroJudo Baltazar bojanku
CroJudo Baltazar bojice
CroJudo Baltazar memory karte

Dobitnici su:

Mato Ivčetić

Mihaela Paić

Naša Mikulec

Toni Repić

Rea Vračević

Marko Milevčić

Andrej Sedlar

Pia Vračević

Pročitajte više