Mamić: Boban se ubraja u moja najveća razočaranja

ČINJENICA da je Dinamo iznad svih, a da mu nitko ne želi pomoći, uz imovinu koja mu se u klubu nalazi, glavni su razlozi, kako kaže Mamić, što ne želi da klub propadne. Osvrnuvši se na neke pojedince o kojima se pisalo kao o njegovim mogućim nasljednicima, za Bobana je rekao kako se ubraja u njegova najveća razočaranja.

U razgovoru za Jutarnji list Mamić je rekao kako je beskrajno razočaran i tužan i kako je svjestan svoje krivnje koja se isključivo sastoji u činjenici da je imao viziju europskog Dinama. Smatra da je postavio visoke standarde koje je malo ljudi u klubu moglo pratiti.

Dodao je kako je svjestan da u Hrvatskoj, u ovakvom ambijentu i s ovakvom infrastrukturom, još dugo neće biti kluba europske vrijednosti. "Malo gledatelja kupuje ulaznice, mediji imaju stavove "što gore – to bolje", a igrači se prodaju munjevitom brzinom"- kaže Mamić. 

Vjerovao je da će njegova ostavka smanjiti tenzije, ali je ubrzo vidio da su svi jaki na riječima, a da nitko stvarno ne želi pomoći. Osim kluba, na pameti mu je i imovina koju je u njega uložio. Tužan je, kaže, jer je shvatio da Dinamo skoro pa da i nema prijatelja.

Navijači razmišljaju samo o destrukciji, o tome kako izvrijeđati igrače i nekog potjerati iz kluba, a oni koji su sve što imaju ostvarili na račun Dinama, pokazali su se kao njegovi najveći rušitelji. Mamić sebe i Barišića vidi kao klasične taoce Dinama. Zato, kako kaže, bez da to želi, povremeno navraća u klub.

Rekao je kako bi Barišić sigurno otišao iz Dinama kada bi postojala osoba koja bi mogla preuzeti njegovu ulogu. On se pak ne želi vratiti u Dinamo jer je njegovo trajno opredjeljenje da u Dinamu ne bude. Ali će se vratiti ako ne bude nikog drugog, ili kao član Izvršnog odbora.

"Sve što bih kazao o tom gospodinu, njemu bi odgovaralo, a da on to ničim nije zaslužio." – bilo je sve što je za Jutarnji list rekao o Borisu Mikšiću koji želi preuzeti Dinamo. S Prosinečkim nije bilo kontakta, ali o njemu misli sve najbolje.

Što se tiče Bobana, rekao je kako se on ubraja u njegova najveća razočaranja. Smatra da je prestrašno da osoba, koja je od 14 milijuna dolara vrijednog transfera dobije 12, čija je obitelj dobila stotinu najatraktivnijih poslovnih prostora u gradu i kojoj su klub i Mamić mjesec dana danonoćno i besplatno pripremali spektakularni oproštaj, kaže kako je "nelegalni" član Skupštine.

"Uvažavajući njegov personality i igračku karizmu, ipak je to – prestrašno. Nakon takvih odgovora i nakon što se ogradio od Dinama, a ne ograđuje se od jednog blefera koji barata njegovim imenom, Boban ni ne zaslužuje Dinamo." – dodao je.

Na kraju je rekao kako je klub u spektakularno teškoj financijskoj situaciji i kako ih čekaju teška vremena. Osim 2 milijuna kuna za plaće, u ponedjeljak će Mamić dati još 2,2 milijuna kuna. A i sam je u financijskim problemima i krenuo je u rasprodaju imovine. Sveukupni minus kluba iznosi 6,5 milijuna eura.

Što se tiče Siemensa, Mamić strahuje da će ih najjaći sponzor napustiti. Dodao je kako su se zagrebački poduzetnici u ovom teškom trenutku za klub pokazali kao jadni, nekorektni i bez imalo morala. "Utrkuju se da se dodvore našim konkurentima, koji bi bili najsretniji da Dinamo nestane sa scene." – zaključio je Mamić.

Pročitajte više