Mamić: Cufre se vraća i pristaje na drastično manju plaću, Lovren na milimetar od Lyona

DEJAN LOVREN nadomak je transfera u Lyon, no nije još sve dogovoreno, dok će po svemu sudeći Mario Mandžukić ostati u Maksimiru i na proljeće. Cufre je pak pristao na enormno smanjenje ugovora.

"Situacija s Lovrenom za sada je nepromijenjena. Otalo je još nekoliko sitnica za dogovorit, a pretpostavljamo kako će sve biti gotovo danas popodne. U utorak, najkasnije srijedu Lovren će otputovati u Lyon u pratnji direktora Vrbanovića, gdje će se podvrgnuti liječničkim pregledima", rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

"Što se tiče Mandžukića, o njemu nema nikakvih upita. Samim time Mandžukić ostaje do daljnjega u Dinamu, a već sutra priključit će se treninzima prve momčadi. Situacija je dijametralno suprotna s grčkim napadačem Papadopoulosom, koji će trenirati odvojeno od ostatka momčad, očekujući kakav angažman. Na proljeće na njega ne računamo", dodao je Mamić.

"Cufre pokazao da je i veliki čovjek"

Od novosti u kadru Modrih treba svakako izdvojiti ostanak argentinskog braniča Leandra Cufrea, koji je pristao na veliko smanjenje ugovora. Podsjetimo, mjesecima prije pričalo se kako će Cufre na zimu otići, jer Dinamo neulaskom u drugu fazu Europske lige nema novaca za plaćati skupo argentinsko pojačanje. Rješenje je na koncu nađeno.

"Drago mi je što mogu objaviti kako Leandro Cufre ostaje u Dinamu. želim reći da za nas nikada nije bila sporna njegova kvaliteta, već ispadanjem iz Europe nismo bili u mogućnosti plaćati njegov visoki ugovor. Ipak, Cufre je pristao na enormno smanjenje ugovora, pokazavši svima nama time kako nije samo veliki igrač, već i veliki čovjek koji shvaća realno stanje stvari", napomenuo je Maminjo mlađi.

"Što se tiče Domagoja Vide, pozato je da smo jako zaitneresirani i ukoluko osječki zahtjevi budu realni, vrlo vjerojatno ćemo realizirati taj transfer", dodao je za kraj Mamić.

Pročitajte više