Mamić: Da je Mandžo standardan kod Bilića, Dinamo ne bi imao problema s realizacijom

NAKON što je hrvatska reprezentacija ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv autsajdera skupine, ekipe Andore, čuli smo i glas predstavnika različitih lobija našeg nogometa. Igor Štimac, prvi sukomentator Hrvatske i lider prvoligaša, koji je obznanio i službenu kandidaturu za predsjednika HNS-a, pohvalio je igru Bilićeve reprezentacije, dodavši ipak da Rodrigova ekipa "ne bi parirala nijednom hrvatskom prvoligašu." Pomirio se i sa činjenicom da je Hrvatska izgubila bitku za prvo mjesto skupine.

"Vesele nas bodovi, kao i činjenica da nema ozlijeđenih. Šimunić je pametno zaradio drugi žuti karton pa će biti čist prije ogleda s Ukrajinom. Hrvatska ide dalje, iako su aspiracije za prvo mjesto male.  No, za drugo mjesto su više nego velike. Englezi drže razmak, a Bjelorusi su otpali", prokomentirao je Štimac.

Vlatko Marković, predsjednik HNS-a, izrazio je zadovoljstvo odazivom publike i ponovio da hrvatska reprezentacija ostaje "brand nad brandovima".

"Sretni smo zbog odaziva publike, a što se utakmice tiče, vidi se da su naši igrači pomalo umorni nakon putovanja za Ukrajinu. O Andori ne treba trošiti riječi, najbitnije je da smo na drugom mjestu skupine, tamo gdje pripadamo u ovom trenutku."

Zdravko Mamić, izvršni Dinamov dopredsjednik, ocijenio je trenutnu poziciju Hrvatske u skupini kao sasvim realnu i okrenuo se pohvalama na račun Marija Mandžukića;

"Mandžukić se dokazuje kao vodeći hrvatski napadač s kojim nijedan konkurent ne može u istu rečenicu. Da je standardan u reprezentaciji, Dinamo ne bi imao problema s realizacijom. Što se reprezentacije tiče, stanje na tablici je sada realno. Na kraju ćemo biti prvi ili drugi, s Englezima se ne treba opterećivati."

D.C.
Foto: AFP

Pročitajte više