Mamić: Dinamu sam posudio 83 milijuna kuna

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ održao je dugi govor na dvosatnoj presici u Dinamu, dotaknuo se brojnih tema, a otkrio je i detalje svog poslovnog odnosa s klubom kojemu je, kako tvrdi, u pet godina posudio ukupno 83 milijuna kuna.

"Od 2002. do 2007. godine ja sam Dinamu posudio 83 milijuna kuna", rekao je Mamić, koji je u Dinamo ušao zajedno s Mirkom Barišićem. Bio je direktor, izvršni predsjednik, a sada savjetnik kluba. Trenutno mu se sudi za izvlačenje više od 200 milijuna kuna iz Dinama i utaju poreza, zajedno s bratom Zoranom, sinom Mariom i bivšim direktorom Damirom Vrbanovićem.

Mamić je na presici, na kojoj se dva sata prao od optužbi za kriminal, podsjetio na teško stanje u Dinamu kada je preuzeo klub i detaljno naveo kada je i koliko novca posudio klubu.

"21. 1. 2002. sam preko Mamić sport agencije Dinamu posudio 20 milijuna i 201 tisuću kuna, a tada nisam bio u Dinamu. Došao sam u Dinamo 5. 11."

"2002. godine sam kao fizička osoba posudio Dinamu 2 milijuna kuna."

"2003. sam kao Mamić nekretnine, jer tad sam imao i tu tvrtku, posudio 200 tisuća kuna."

"2003. godine sam kao Mamić sport agencija posudio Dinamu novih 20,389 milijuna kuna."

"2004. kao Mamić sport agencija posudio sam još 410 000 kuna."

"2005., 2006, 2007. ... Ukupno 83 milijuna kuna sam ja osobno i moje tvrtke posudili Dinamu. Tu su dokumenti, službeni, Dinamovi dokumenti", rekao je Mamić, koji je godinama lagao da je agenciju ugasio prije dolaska u Dinamo te da njegov sin Mario nije imao veze s Dinamovim transferima. USKOK je istraživao transfere Dinama od 2004. do 2014. godine, zbog čega su Zdravko i Mario Mamić uhićeni prije dvije godine.   

"Ja sam zbog opasnosti da Dinamo izgubi status kluba počeo posuđivati te novce i posudio 83 milijuna kuna. U bankama sam desetke milijuna eura podigao za Dinamo, ali dajući garanciju kroz imovinu svoje obitelji. Toliko sam bio lud za Dinamom. Nismo mogli dobiti euro kredita, ali ja sam davao novac. Mogao sam u sekundi ostati bez svega što su moji djedovi stvarali. Dinamo mi duguje šest milijuna eura i to mi nikad neće vratiti. Ja sam svojim crnim novcem rješavao novac Dinama, svojim privatnim novcem. Dinamo ne može igraču dati dovoljan novac, a onda ja uskočim. A oni sada pokušavaju dokazati da ja nisam ovlaštena osoba. Imam potvrde da sam u gotovini plaćao obaveze Dinama", rekao je Mamić.

Pročitajte više