Mamić Hajduku preoteo još jednog igrača, Dalibora Pandžu!

DALIBOR PANDŽA novi je član Lokomotive. Mladi napadač Sarajeva je potpisao sedmogodišnji ugovor sa sestrinskim klubom Dinama, a vrijednost transfera se procjenjuje na 650 tisuća eura od čega bi klubu s Koševa pripalo 300 tisuća. 18-godišnjak bi prve dvije godine trebao provesti na kaljenju u Lokomotivi, novom članu Prve Hnl nakon čega bi trebao prijeći u Dinamo.

Ljudi iz FK Sarejeva posao su dogovorili sa Zdravkom Mamićem koji je igrača prepustio Lokomotivi sljedeće dvije godine.

"S Dinamom imamo prijateljski odnos, a Zdravko Mamić je tu bio spona imeđu Dinama i Lokomotive. Pandža je potpisao za Lokomotivu i ukoliko se u sljedeće dvije godine dokaže, prijeći će u Dinamo", rekao nam je potpredsjednik FK Sarajeva, Mensud Bašić.

Pandžino ime se proteklih tjedana najviše vezalo uz Hajduk, no  Mamić je ponovo bio brži i konkretniji.

"Prezadovoljan sam, Dalibor Pandža je jako talentiran nogometaš i najskuplji mladi igrač na ovim prostorima. Nadam se da će u skorije vrijeme postati važna karika Dinamove igre", potvrdio je Zdravko Mamić za Sportin.ba.

Pandža bio i u Njemačkoj

Pandža, kojeg smatraju jednim od najtalentiranijih BiH nogometaša, član udarne momčadi Sarajeva postao je tek prošle sezone, te je dosad ubilježio 12 nastupa i zabio tri gola. Odigrao je tri utakmice i za BiH U19 reprezentaciju, te se jednom upisao u strijelce. Oko mjesec dana je mladi napadač proveo i u Arminiji iz Bielefelda, ali ta avantura nije uspjela jer mu Sarajevo nije dalo ispisnicu.

Kao što smo naveli, i Hajduk je želio dovesti talentiranog 18-godišnjaka, ali će sve na tome i ostati. Splićani su, kao što smo se nekoliko puta uvjerili, oklijevali i nećkali se što je Dinamo iskoristio i preoteo im Pandžu.

M.Pa.
Foto: sportin.ba

Pročitajte više