Mamić: Intimno, nisam optimist da će se graditi novi stadion



NAKON Izvršnog odbora na kojem je bio i gradonačelnik Milan Bandić, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić pričao je o budućnosti Dinama. Započeo je temom o proslavi stogodišnjice kluba: 

"Što se tiče stogodišnjice kluba, mi na tome mjesecima radimo. Stalno dorađujemo ideje, ne žuri nam se, ali intenzivno se bavimo time. To nam je strahovito važno. Sad smo na idejama koje su u razradi, ima još vremena dok posao bude završen", rekao je Zdravko Mamić nakon Izvršnog odbora Dinama, na kojem je bio gradonačelnik Milan Bandić s pročelnikom Ladislavom Prežigalom.

Odluke o budućnosti i domu Dinama od iduće sezone trebale bi doći uskoro, glavna tema bio je Dinamov stadion.

"Gospodin Prežigalo nam je rekao da će odluke donijeti vrlo skoro, dakle, vjerujemo za oko 15 dana. Ne može se još zaključiti da će se graditi stadion. Sve odluke su neovisne o nama, Grad mora odlučiti što će sa svojom imovinom", rekao je Mamić pa ipak dodao kako se osobno ne osjeća optimistom:

"Intimno, nisam veliki optimist što se tiče gradnje stadiona."

Potom je objasnio kako su u Dinamu od ljudi iz Grada informirani o aktualnim događajima po pitanju izgradnje stadiona.

"Dobili smo iscrpne informacije koje radnje su u tijeku. Tvrtka Alpina Bau po međunarodnom natječaju dobila je pravo na gradnju, očekuje se da gradske službe i Alpina Bau donesu odluke o stadionu."

Mamić je osjetio potrebu pojasniti kako je sve izvan ruku kluba.

"Često se s time manipulira, pa želim naglasiti da je to gradski stadion i gradska briga. Nismo još pričali gdje će Dinamo igrati od ljeta, odlučili smo dati vremena da se konkretnije sazna o mogućnostima. Mi ćemo čekati do kraja prvenstva. Nalazit ćemo se svaka dva tjedna zbog složenosti situacije", naglasio je Mamić.

"Svjesni smo važnosti proslave 100 godina, no nećemo se rasipati"

Pričao je Zdravko ponovno o proslavi stogodišnjice i otkrio kako se Dinamo neće rasipati.

"Nemam neku intimnu želju o tome tko bi došao. Dinamo ima prednost što u ugovorima s određenim klubovima, kao što su Manchester City, Tottenham, Lyon, Monaco, postoji obveza da odigraju u Maksimiru, no mi rano krećemo u kvalifikacije za eurokupove, ne mogu nam se podudarati termini.

Tražiti ćemo od nekog od tih klubova da dođe, nastojat ćemo proslavu obilježiti na što značajniji način, no nećemo se rasipati novcem. To je atraktivno novinarski, realnost je nešto drugo. Nama je suštinsko pitanje kako preživjeti", naglasio je Mamić, pa objasnio:

"Sve aktivnosti ćemo usmjeriti na opstojnost kluba. Sad je sve pitanje novca. Kad smo naslijedili one stravične dugove, bilo je teško, danas smo u sličnoj situaciji zbog drugih okolnosti. Ne postoji tržište, a mi imamo solidnih igrača. Ako ćemo gledati realno, hrvatski sport više ne postoji. Nogomet je najžilaviji... Kad gledam što se događa u društvu, možemo se pohvaliti da smo najzdraviji u tom društvu. Dinamo je najzdraviji segment hrvatskog društva, ma što netko o tome mislio."

"Lakše će biti ući u Ligu prvaka, nego u Europsku ligu"

Na kraju je izdvojio nekoliko riječi o europskoj budućnosti kluba.

"Teoretski i praktično imamo šansu da igramo Ligu prvaka. To treba znati ostvariti. Mislim da će se lakše ući u Ligu prvaka, nego što bismo imali šansu za ulazak u Europsku ligu. Protivnici su jači nego lani. Imperativ je proći drugo kolo."

Pročitajte više