Mamić: Jurčevića je trebalo smijeniti nakon Pule

ZDRAVKO MAMIĆ, razumljivo, nastavlja isijavati nezadovoljstvom nakon četvrtog uzastopnog remija Dinama. Ne vidi hrvatskog trenera koji bi mogao sjediti na "modroj" klupi. Čini se da će Đuro Bago dobiti šansu.

Mamić se za Jutarnji list osvrnuo na rad Nikole Jurčevića: "Točno je da mi trenutačno imamo samo atomski potencijal, a momčad tek trebamo formirati. Godinu dana sam Jurčevića uvjeravao da treba raspustiti stručni stožer, pet puta sam ga pokušavao spojiti s prof. Milanovićem s Kineziološkog fakulteta. Htio sam ujediniti struku i znanost. Jurčević je iz nekih kvazimoralnih razloga to odbijao, danas znam da sam stvar trebao lomiti preko koljena i ranije. Već nakon Pule trebalo je promijeniti trenera."

Tko će onda biti trener Dinama? Mamić misli da je rješenje ili stranac ili Bago: "Sve naše momčadi su fizički nespremne, neorganizirane i taktički nedisciplinirane. Bago je u ovih nekoliko dana zajedno s Deverićem napravio velik posao. Pobijedimo li Primorje i Inter, podigne li se razina igre, razmislit ćemo i o mogućnosti da Bago nastavi voditi momčad. Jer, sve sam sigurniji da Dinamo može voditi samo veliko trenersko ime iz inozemstva. Ako pronađemo takvo rješenje, Bago će ostati u klubu. Pripremat ćemo svojega trenera za budućnost."

Sportske novosti, pak, pišu da Dinamo traži novog vratara. Spominju se Vasilj koji je još uvijek bez kluba i slovački reprezentativac Koenig.

Iako su Sportske novosti spominjale da bi vodstvo "modrih" rado dovelo i jedno pojačanje u obrani, a kandidati su izvrsni mladi Zagrebaš Ješe i Osječanin Mikulić, glasnogovornik Dinama Kožul je za Index.hr demantirao te navode.

Pročitajte više