Mamić nakon batine izvadio mrkvu: Drastične kazne prepolovljene!

MARIO MANDŽUKIĆ bi umjesto drakonskih 100, trebao biti kažnjen sa 50 tisuća eura, premije za prvenstvo i kup osvojeni (15 tisuća eura) u prošloj sezoni ne bi bile ukinute, nego svedene na pola iznosa.

Naravno, malo tko je vjerovao u Mamićeve gromoglasne najave da će igrači nakon njegovog harača morati fušati van Dinamove radne zajednice ako žele prehraniti obitelji, a sada njegova milost dobiva i jasnu računicu.

Ublažile bi se i najavljene sankcije za još neostvarene uspjehe: ne bi se isplatile premije za (izgledno) osvajanje prvenstva i kupa, ali bi zato Dinamovi igrači zaradili na europskim uspjesima i upravo tu je kvaka, odnosno ključ kako izboriti smanjenje kazni.

Naravno, kao i "batina", tako i ova "mrkva" ima dva kraja: ako Dinamovi igrači žele da ih pomiluje milost onog koji ih izdašno plaća i deklarativno strašno kažnjava, morali bi ostvariti značajan europski rezultat, pišu Sportske novosti.

To u prijevodu znači da nije dovoljno samo sudjelovati u Uefinom natjecanju i "osvojiti" (pret)posljednje mjesto, nego pri tom i ušićariti nešto bodova. Slijedi još bolji rasplet za Dinamove nogometaše: ukoliko uspiju razbiti "europsko prokletstvo" i nekim čudom se plasirati u eliminacijsku fazu euro kupa, kazne bi mogle bit potpuno ukinute!

Vjerojatno su u Dinamu do ove milosrdne ideje došli jednostavnim promišljanjem, za koje nije potrebna pomoć u Maksimiru često zazivanog psihologa: nije tajna da su nogometaši ćudljiva bića i nježne biljčice koje najosjetljive reagiraju na udar po prepunim džepovima.

Stoga bi učinci ovog pomilovanja bili dvojaki: izbjegle bi se njihove uvredljive reakcije u javnosti (Butina) ili ne daj bože na terenu (nešto ležerniji pristup) a istovremeno bi ih se motiviralo da više zapnu u predstojećim okršajima u Temišvaru i Amsterdamu.

Jer kao što nas bliža Dinamova povijest uči; jedan dobar europski rezultat rađa euforiju, radost i nagrade razmjerno proporcionalnu potopu, tragediji i kaznama, koje izaziva poraz.

Ili prevedeno na slučaj najnovijeg "Pakasina", Marija Mandžukića - tko je još nakon njegove briljantne partije protiv Heartsa na Maksimiru spominjao nepotrebno isključenje u Salzburgu, e da bi taj ispad promptno postao retrogradno kažnjiv odmah nakon poraza od Anderlechta mjesec dana poslije.

Pročitajte više