dinamo u europi

Mamić nakon ždrijeba govorio o Gvardiolu i pojačanjima za Krasnodar

Foto: Pixsell

DINAMO će u šesnaestini finala Europa lige igrati protiv ruskoga Krasnodara. Prva utakmica igra se u Rusiji 18. veljače, a uzvrat tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Dinamov trener Zoran Mamić ždrijeb iz Nyona gledao je u loži na maksimirskom stadionu u koju su bili pozvani i novinari s kojima je Mamić kasnije pričao o onome što čeka Dinamo.

Osim standardne najave utakmice i komentara o ždrijebu, Mamić je govorio i o sportskoj politici kluba te planovima u zimskom prijelaznom roku. Najveći upitnik trenutačno je Joško Gvardiol koji je u Dinamu na posudbi iz Leipziga. Nijemci ga imaju pravo povući u zimskom prijelaznom roku ili sljedećeg ljeta, kad istječe posudba, a Leipzig prati Gvardiola iz utakmice u utakmicu i nije nemoguće da ga vrati u Njemačku već u siječnju.

"Što se Joška tiče, ovog tjedna ćemo znati hoće li ga Leipzig uzeti ili neće. Ako će nam ga Leipzig sad uzeti, onda bismo nekoga morali dovesti. Želja nam je zadržati postojeći igrački kadar jer imamo puno više vremena za pripreme nego što smo imali ljetos", rekao je Mamić.

Danas se pojavila informacija da je Dinamo jako zainteresiran za Nigela Roberthu, 22-godišnjeg napadača Levskog. Bugarski mediji pišu da su pregovori već u poodmakloj fazi i da bi ga Dinamo trebao platiti oko pola milijuna eura.

"On je jedan od igrača koje smo skautirali i koji nam je interesantan. Međutim, on je igrač koji nam nije potreban odmah, što smo mu i rekli. On bi se trebao prvo prilagoditi, što ne znači da se ne bi odmah izborio za mjesto u momčadi. Imamo u momčadi dva reprezentativca Petkovića i Gavranovića i nije nam nasušno potreban napadač. No, doći će trenutak kad će nam trebati. Možda se nešto dogodi s Petkovićem nakon Eura, sve je moguće", rekao je Mamić i dodao da su Ademi i Moharrami "out", a da bi se Leovac trebao vratiti uskoro.

Pročitajte više