Šoki i Boki u maksimirskom zatvoru

ZDRAVKO MAMIĆ, neuništivi maksimirski boss, neće danas primiti koloniju s radnim knjižicama. Odluku o budućnosti Tome Šokote, Boška Balabana, Marijana Vlaka i njegova stručnog stožera ponovo će prolongirati, a novi workshopovi u Maksimirskoj su zakazani za sutra, s početkom u 10 sati. U sobu trofeja ulazit će jedan po jedan, ali priče Šokija i Bokija će sasvim sigurno biti usklađene.

Marijan Vlak može se nadati samo eventualnom prekomandiranju u neku od Mamićevih podružnica; možda se ponoviti 2002. godina, kada je zamijenio Iliju Lončarevića (ali ne na klupi Lokomotive već Dinama), jer Majo je već potpisao ugovor s vragom, prema kojemu u slučaju raskida iz kluba odlazi bez odštete. Mamić brzo uči i nije dopustio da se Dinamu ponove slučajevi Kuže i Ivankovića.

Sa Šokotom i Balabanom je situacija bitno drukčija; njihovi ugovori traju od ljeta 2010. godine, a potraživanja od kluba, s obzirom na razlaz, idu i do milijun eura za svakog. Jasno je da Dinamo odugovlači, a napadačima se strašno žuri, jer u slučaju da raskinu ugovor na štetu kluba, odmah stječu pravo registracije za drugog poslodavca. No, s druge strane, neće popustiti kada je novac u pitanju, što je Šokota pokazao glatko odbivši 800 tisuća eura u ratama još kada se našao na transfer listi u Ivankovićevoj eri. Da Šokija i Bokija čekaju dani prepuni nervoze, potvrdio je lider struke, Zoran Mamić koji je otkrio da je Dinamo spreman na licemjernu igru;

"Šokota i Balaban su igrači pod ugovorom. Imaju svog trenera i klub prema njima uredno ispunjava ugovorene obveze."

Drugim riječima, klub će vršiti pritisak na nekadašnje reprezentativce, ugurati ih u termin Lokomotive na Hitrecu i čekati da pristanu na povoljniji dogovor. Pitanje je samo jesu li Balaban i Šokota spremni na pregovore ili će ganjati pravdu pod svaku cijenu.

Slučaj Žilić i "omladinci"

U sličnoj se situaciji našao i nekadašnji vratar Rijeke Dragan Žilić, koji je prošlog ljeta odbio potpisati prijedlog raskida ugovora, te je mjesecima trenirao s kadetima i juniorima, čekajući isplatu duga. Na kraju je slučaj završio na HNS-ovoj Arbitraži, Žilić je također podnio zahtjev za raskidom ugovora, a Savez je odredio visinu odštete.

D.R.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Pročitajte više