Mamić uvjeren: "Presuda pada u Strasbourgu zbog greške u zapisniku"

Foto: Hina

DINAMOV savjetnik Zdravko Mamić izjavio je da bi presuda u slučaju za koji mu se sudi na osječkom Županijskom sudu mogla pasti pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu jer u zapisniku s ročišta nije navedeno da ne smije bio nazočan suđenju.

Mamiću je u ponedjeljak onemogućen ulazak na osječki Županijski sud, gdje mu se s još trojicom okrivljenika sudi za izvlačenje novca iz Dinama, jer ga je na prethodnoj raspravi 1. rujna, zbog remećenja reda, sudsko vijeće udaljilo iz sudnice do kraja dokaznog postupka.

No Mamić tvrdi kako zabrana pristupa sudnici nije navedena ni u jednom zapisniku zbog čega ga je odvjetnik upozorio da treba tražiti da bude prisutan jer bi u suprotnom presuda mogla "pasti u Strasbourgu".

Govoreći o svojim kaznenim postupcima Mamić je na konferenciji za novinare kazao da ga ni jedan od 82 svjedoka optužbe nije teretio, zbog čega mu ni ne trebaju njegovi svjedoci.

Glavna rasprava nastavit će se 6. i 10. listopada kada će, na prijedlog Uskoka, biti pozvano šest novih svjedoka, članova obitelji okrivljenika Zdravka i Zorana Mamića te Milana Pernara, nakon čega se očekuju nalazi vještaka te dokazni prijedlozi obrane.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama",  Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK "Dinamo", izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.


 

Pročitajte više