Mamić: Priča o Daewoou je čista laž

"OTKAD je novinar Sportskih novosti Tomislav Dasović počeo pratiti Dinamo u tim novinama se o nama objavljuju sve same laži. Sve je laž do laži." - riječi su izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića kojeg smo zamolili da nam komentira napis iz Sportskih novosti o tome da južnokorejski Daewoo postaje novi glavni sponzor kluba.

U današnjem broju Sportskih novosti objavljen je tekst u kojem je razrađena priča kako je posao s Daewoom gotovo riješena stvar.

"Ako nekome nije bilo jasno zašto je Mamić u Dinamo doveo 32-godišnjeg korejskog stopera, sada ta priča više nije tako mutna. Dinamov dopredsjednik uspostavio je most suradnje s Južnom Korejom još prošle godine kad je Agić otišao u Incheon (kojeg sponzorira Daewoo), sljedeći su na redu Zahora, Ješe i Štrok, dok je Kim odabran kao prvi Korejac koji će probiti led u Maksimiru." - piše Dasović u Sportskim novostima.

Izvršni dopredsjednik rekao je za Index.hr kako je priča u Sportskim novostima obična kontrukcija koja nema veze s istinom, a nije skrivao niti ljutnju onim što je objavljeno u listu. Mamić kaže kako pojedine novinare uopće nije briga niti za klub, niti za igrače, niti za Upravu, te da neprestano izmišljaju priče kojima stvaraju kaos i nered i tako uništavaju klub.

S obzirom da od priče s Daewoom nema ništa, Mamića smo upitali ima li Dinamo novog sponzora koji će pratiti klub nakon završetka ugovora sa Siemensom, koji istječe krajem kolovoza.

"Zasad ne mogu reći ništa konkretno. Radi se na tome, ali, nije tragedija biti i bez sponzora. Nažalost, našim je klubovima sponzor nužno zlo, iako bi smo mi mogli biti, poput Barcelone, bez sponzora. Samo što je Barcelona klub kojem je to strategija, a mi se moramo snalaziti kako znamo." - rekao je Mamić.

Izvršni dopredsjednik u kraćem telefonskom razgovoru je djelovao kao da se ne pribojava za budućnost kluba nakon završetka deala sa Siemensom, što daje naslutiti kako novi sponzori već postoje, ali još nije vrijeme da se otkrije njihov identitet.

Potkraj lipnja u medijima je cirkulirala informacija kako će nakon posla sa Siemensom Dinamo sklopiti ugovor s hrvatskim naftnim gigantom INA-om, a ugovor bi navodno trebao iznositi milijun i 250.000 eura.

(I.K.)

Pročitajte više