Mamić priznao da nam je godinama lagao oko uloge svog sina u Dinamovim transferima

Foto: Index

U MARATONSKOM obraćanju javnosti, Zdravko Mamić pokušavao se oprati od optužbi za udruživanje u zločinačku organizaciju s ciljem izvlačenja novca iz Dinama. Nedavno je protiv savjetnika Dinama pokrenuta nova istraga jer se vjeruje da je podizao i trošio Dinamov novac s računa izvan Hrvatske.
 
Na presicu je Mamić donio stotine dokumenata i fotografije iz mladosti. Pričao je o svom životu od rođenja pa do danas.
 
Index je godinama pisao o ulozi Marija Mamića, Zdravkovog sina u transferima Dinama. Dokazano, otac i sin neometano su trgovali Dinamovim novcem i prodavali imovinu gradskog kluba. Dinamo je plaćao usluge Mamićevom sinu, a USKOK je više od deset godina kasnije utvrdio kako su 
mnoge od njih bile fiktivne. Nekoliko godina potrošeno je da nadležno ministarstvo uopće reagira na dokaze i pritisak Indexa zbog sukoba interesa i enormne količine sumnjivih radnji u Dinamu koje su iz njega proizašle. Mario Mamić tada je zamrznuo menadžersku licencu u Hrvatskoj i nastavio poslovati s Dinamom preko off shore tvrtki. Tako je država stvorila Zdravka Mamića i dopustila mu da u gradskom klubu zavrti iznos težak jedne od najtežih optužnica u povijesti. Na vrhuncu moći, Mamić je patološki uživao u širenju teških laži o poslovima Dinama i izrugivao se pitanjima o svom sinu. Barem dvadesetak puta, odgovarao je na pitanja Indexa o prodaji Dinamovih igrača koju vodi Mario Mamić. Svaki put je lagao. To je postalo jasno nakon druge USKOK-ove optužnice protiv Mamića, članova njegove obitelji i Dinama, za izvlačenje novca iz kluba preko off shore računa. 
 
Urednica Index Dea Redžić Mamića je danas pitala zašto je deset godina lagao navijačima da njegov sin nije imao veze s poslovima Dinama?
 
"Da, lagao sam. Što sam ja mogao reći tada kad je krenula Jovanovićeva kampanja protiv mene? Mogao sam samo reći da ne radi. Sinovi svih ostalih mogu raditi normalno, ali vlast je napravila sve da moj sin ne može raditi u Hrvatskoj. Radi u Švicarskoj i BiH, njima plaća porez. Naravno da on ima firmu u Švicarskoj jer mu Zakon o sportu brani da radi u Hrvatskoj", rekao je Mamić, pa je dodao:
 
''Ići ću na ispovijed kod boga i reći mu da sam lagao.''
 

Pročitajte više