Mamić: Robert Kovač je Nowotnyu nosio kofere

IZVRŠNI dopredsjednik i najzaslužnija osoba za dolazak Jensa Nowotny u Zagreb prilikom potpisa ugovora bio je odlično raspložen. Nogometaš kojeg je Zdravko Mamić doveo u klub, uz pomoć brata Zorana, najveće je strano pojačanje otkako je hrvatske lige, a Dinamu ono dolazi u najboljem trenutku.

"Ne mora platiti 100 eura za ovaj dres, ovaj ćemo mu pokloniti. Presretan sam, šta reći." - kazao je Mamić prilikom potpisa.

"Dobro znate da smo željeli dovesti Roberta Kovača, da smo mu poslali javnu ponudu za spektakularan novac. On je istih godina kao i Jens, a kako kaže Vlatko Marković, moj brat Zoki, Živković i Robert su Jensu nosili kufere kad su išli na putovanja." - dodao je Mamić.

"Drago mi je da nema euforije, da je atmosfera na nivou. Kada je igrao sa Zokijem, Real Madrid je za Nowotnya nudio tadašnjih 50 milijuna maraka, a Bayer je od Intera tražio 120 milijuna. To dovoljno govori o kakvoj se veličini radi. Bio je kapetan Bayera, njemačke reprezentacije, to vam sve govori. Odigrao je oko 400 službenih utakmica, a s prijateljskima se broj penje na tisuću, tako da nije imao nikakve spektakularne ozljede." - upozorava izvršni dopredsjednik kluba.

Zoran Mamić se nadovezao na starijeg brata te dodao kako je Nowontny prošle sezone bio najbolji njemački obrambeni igrač, daleko ispred Brazilca Lúcia i ostalih.

"Izuzetno sam sretan što smo uspjeli dovršiti taj posao i da smo doveli Jensa. Nowotny je izuzetno kvalitetan igrač, kvalitetan čovjek. Vrlo je jednostavan. Nema nikakve specijalne zahtjeve i izuzetno smo sretni što ga imamo." - zaključio je Dinamov kapetan.

S.H.

Pročitajte više