KRIMINAL U SPORTU

Mamić: Što će Gradu stadion? Koja budala bi radila ovo što radi Grad?

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

ZDRAVKO MAMIĆ danas je održao konferenciju za medije u BiH na kojoj se obratio javnosti nakon što je jučer potvrđena pravomoćna presuda protiv njega, njegova brata Zorana te Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara.

Odmah na početku Mamić je objavio kako je podnio ostavku na sve funkcije u Dinamu. Nije propustio ni još jednom se osvrnuti na navijače Dinama.

"U Dinamo sam došao 1992., u vrijeme rata. Predsjednik države je bio pokojni Tuđman. Tuđman je bio najveći navijač Dinama u povijesti. On je dolazio na treninge, a kamoli na prijateljske utakmice. Dinamo je počeo rasti, ja sam svojim novcima dizao Dinamo iz pepela. Predsjednik Tuđman je želio da se naš klub ne zove Dinamo, ja mu se divim i danas. Želio je da se Hrvatska putem sportaša profilira diljem svijeta. Bio sam svjedok na stadionu kad je 1000 grla uzvikivalo 'građanski, građanski'. Onda se uplela politika. Tuđman je naredio da to bude Croatia, da se pronosi slava hrvatske države", rekao je Mamić pa dodao:

"Ja sam uvažavao glas navijača i sve sam organizirao i stvorio klimu uz pomoć tada uglednog gospodina Šelendića i gospodina Canjuge i dogovorili smo se da ćemo ići u povratak imena Dinamo. Canjuga i ja smo vratili ime Dinamo. Ja sam jedan od osnivača Bad Blue Boysa."

Bunio se protiv Grada

Bivši gazda Dinama nije izdržao ni da se ne dotakne teme stadiona koja je uvijek aktualna kad je Dinamo u pitanju jer klub igra na ruševnom Maksimiru. 

"Vratite nam stadion i nikad više Grad Zagreb neće morati uložiti ni jedan euro. Što će Gradu stadion? Koja budala bi radila ovo što radi Grad? Ili nam dajte pravo korištenja", rekao je Mamić pa dodao:

"Dinamo će sam sagraditi stadion. Dajte nam koncesiju, dajte nam pravo građenja. Dinamo bi u roku od tri godine napravio stadion. Ali oni neće, ne daju nam koncesiju jer bismo mi izgradili stadion i pokazali da smo sposobni, a oni bi bili sramota."

Pročitajte više