Mamić traži ostavku povjerenika za suđenje

IAKO su u dosadašnjem dijelu sezone optužbe o "sudačkoj uroti" najčešće stizale s Poljuda, ovaj put optužba za loše suđenje dolazi iz Dinama. Zdravko Mamić će tako zbog velikog broja sudačkih propusta u polusezoni zatražiti ostavku povjerenika za suđenje dr. Damira Matovinovića, pišu Sportske novosti.

Naime, prema analizi suđenja koju je proveo "Oko sokolovo" Goran Marić, Dinamo je najviše oštećen spornim sudačkim odlukama u dosadašnjem dijelu sezone.

Od 11 Dinamovih spornih situacija, deset ih je dosuđeno na štetu maksimirskog kluba, a od četiri sporna jedanaesterca, nijedan nije dosuđen u Dinamovu korist.

"Nisam htio uzburkati vodi dok se igralo prvenstvo i dok smo bili u Kupu UEFA. Dinamo će tražiti da povjerenik za suđenje Damir Matovinović podnese ostavku!" - najavio je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić.

"Institucionalno ćemo tražiti da on više ne bude povjerenik. Iako se radi o mom prijatelju kojeg cijenim, u njegovo vrijeme Dinamo je najoštećenij u svojoj povijesti." - dodao je "maksimirski šerif", kojem će neki zasigurno predbaciti kako vlastite pogreške u vođenju kluba pokušava svaliti na suce.

Sportske novosti pišu kako u Maksimiru drže da Dinamo ne bi bio sedmi na tablici da nije bilo brojnih sudačkih pogrešaka na njihovu štetu.

Matovinović, inače ravnatelj Ortopetske klinike u Lovranu, nije želio komentirati Mamićeve optužbe: "Znam da me Mamić uvažavao, ne vjerujem da je sada drugačije."

Pročitajte više