Mamić uskoro pod povećalom Uskoka?

UHIĆENJE Željka Širića i Stjepana Djedovića pokrenulo je lavinu oko sumnjivih radnji u hrvatskom nogometu. Pod istragom Uskoka su bivši i sadašnji čelnici hrvatskih kubova, a navodno bi uskoro pod povećalo mogla i "glava", Zdravko Mamić. Uskok slučaj drži dalje od znanja zagrebačke policije jer Mamić u njoj ima svoje izvore.

Nadalje, dio sudačke organizacije reketario je klubove kako bi imali pošteno suđenje. Klubovi su tako morali plaćati suce, no još uvijek nije poznato koliko često.

Pojavila se i priča da je Hajduk zbog toga imao sudačku pomoć 2005. kad je posljednji put osvojio prvenstvo. Suci su prema toj priči odradili posao, ali Hajduk nije ispoštivao svoj dio dogovora pa je tako ostao dug od 95 tisuća eura. Zanimljivo je da je Hajduk sljedeću sezonu završio na petom mjestu.

Poduži je popis klubova za koje se sumnja da su plaćali sucima - Dinamo, Hajduk, Rijeka, Split, Šibenik... Čelni ljudi sumnjivih momčadi morat će Uskoku objasniti sve sumnjive radnje. Samo da priča ne stane na Širiću i Djedoviću.

Pročitajte više