Mamić zove Pletikosu u Dinamo, Stipe razmišlja o ponudi

ZVUČI nevjerojatno, ali istina je. Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, kojeg i dan danas smeta činjenica da je ikona Maksimira i kapetan Dinama, Niko Kranjčar, otišao u Hajduk, odlučio je "uzvratiti udarac" Splićanima.

Kako doznaje Jutarnji list, Mamić je ozbiljno "zagrizao" za akviziciju vratara ukrajinskog Šahtara i hrvatske reprezentacije, Stipe Pletikose. Iako čelnici Šahtara dugo vremena nisu željeli pustiti Pletikosu iz kluba, iako već dugo vremena ne igra, ali ovih je dana objavljeno da je Pletikosa na završio Šahtarovoj transfer listi. "Maminjo"je reagirao brzinom munje i Pletikosi uputio nedvosmislen poziv: "Stipe, dođi u Dinamo!".

Mamić je navodno vrlo ozbiljan u svojoj nakani, do te mjere da je spreman platiti Pletikosinu odštetu, koja se procjenjuje na oko dva milijuna dolara.

No, očito je da bi Torcida burno reagirala na odlazak jedne od ikona Hajduka u Dinamo, a sam Stipe je vrlo oprezan u procjeni Mamićeve ponude, i to zbog činjenice da bi mogao postati nepoželjan u Splitu.

Ipak, jasno je kao dan da Pletikosa u Šahtaru propada kao igrač, te da bi igranje u Dinamo moglo revitalizirati njegovu karijeru, ali i približiti ga mjestu prvog vratara reprezentacije.

"Jutarnji" iz krugova bliskih "splitskoj hobotnici" doznaje samo da Pletikosa razmišlja o Mamićevoj ponudi. Bilo kako bilo, sigurno je da nećemo dugo čekati na njegov odgovor.

Pročitajte više