Mamiću džabe ti milijuni, ovaj Dinamo ne vrijedi ni pišljive kune

HIMNA Lige prvaka posljednji se put ove sezone čula na Maksimiru. Bilo je gorko dok je trajalo, slobodno mogu reći navijači Dinama. Oni rijetki preživjeli pravi navijači nisu Ligu prvaka čekali 12 godina zbog šušura koji s njom dolazi.

Nisu čekali Cristiana Ronalda ispred Esplanade, niti žicali upad u Champions league šator pod zapadom kako bi zaigrali koju partiju brendiranog  stolnog nogometa i ogrebali se za tanjur štrukli. Oni su žicali tek malo nogometa, nadali su se da Jurčićevi igrači neće puniti gaće od impresije baš na svakom gostovanju. Nisu se nadali da će Jurčićev najveći domet biti što se fotkao s Mourinhom niti da će igrači danima razbijati glavu s kime zamijeniti dres.

Navijači su bili realniji od Jurčića koji je mislio da se s Ajaxom i Lyonom može igrati. Na kraju, primio je 22 pogotka u skupini i na najgori mogući način prezentirao klub na velikoj sceni. Više štete nego koristi dobio je Dinamo od Lige prvaka, svjestan je toga itekako i Zdravko Mamić kojeg je kamera uhvatila dok guta nekakve tablete dok je iz lože pratio dosad neviđenu sramotu na Maksimiru.

16 tisuća ljudi gledalo je i bodrilo Modre u prvoj dijelu protiv Lyona. Trebali su stadion napustiti prije, ovaj Dinamo ne vrijedi ni pišljive kune, a ne stotinjak eura, koliko je koštao famozni paket za ovu sramotu. Ne samo da u cijenu nije bila uključena striroporska sjedalica, nego navijači nisu dobili ni trunku zadovoljstva. Slavio se poraz od Reala u prvom kolu, ali sve dalje bio je mazohizam.

Iako su stadion napustiti puno prije kraja susreta, navijači su stigli ostaviti svoju poruku. Iako prema pravilima i sukladno iskustvu Jerko Leko ne bi smio dobiti dva onakva žuta kartona za pola sata igre, nakon što ga je sudac udaljio - pokupio je ovacije publike. Jedan drugi, vječni fajter protiv vlastitih kompleksa, dobio je poklič - Kruno odlazi. Iako su se sinoć vjerojato tako osjećali, navijaći nisu totalno zatupljeni. Oni i u ovako "impresioniranom" Dinamu vide tko je borac, i zato je Leko dobio ovacije, a Jurčić otkaz.

Pročitajte više