Maminjo: S Dimitriosom sam se dogovorio u pet minuta

"DOGOVOR je pao nakon samo pet minuta", otkrio je dobro raspoloženi Dinamov izvršni dopredsjednik nakon što se slavodobitno spustio iz plavih odaja zajedno s novim Dinamovim pojačanjem Grkom Dimitriosom Papadopoulosom.

> Papadopoulos u Dinamu tri godine!

"Ostatak vremena koje smo proveli zajedno prošlo je u komentiranju novinskih natpisa da preskupo plaćamo svoje nogometaše", ironično je dodao Maminjo objasnivši svoju opasku koja je bila usmjerena prema novinarima. Prema njemu statistika Papadopoulosu ide u prilog, a ne obrnuto kako se ovih dana moglo pročitati u medijima.

"Možda se zaista pokaže da on nije pogodak, ali mu statistika definitivno ide u prilog. Pa pogledajte koliko je golova zabio u Panathinaikosu. Igrao je Ligu prvaka i  bio je najbolji igrač lige. Dimitriosa su jako pogodili hrvatski novinski natpisi koji o njemu pišu negativno."

O Grku je Maminjos očekivano govorio samo najbolje, a otkrio je da su u utrci osim klubova iz Serie A bili i grčki velikani AEK i PAOK. O ciframa nije htio govoriti iako je naglasio da su brojke izašle u medijima prenapuhane.

"On je sjajan nogometaš i velik karakter. Želi ponovno u reprezentaciju i toliko je nabrijan da je čak i u Sheratonu trenirao dok je čekao dogovor. Dinamov euro projekt mu se jako svidio pa je odbio AEK i PAOK koji su ga pritiskali do posljednjeg trenutka. Ne znam da li će nam on biti dovoljan za Ligu prvaka. Bitno je da igramo dobar nogomet."

"Za Mandžu nema niti jedna ponuda"

Teorija da je Papadopoulos u Dinamo došao kao zakrpa za već otpisanog Mandžukića, prema Mamiću je potpuno kriva. Dapače, Maminjo je zagrmio da će svog najboljeg strijelca pustiti jedino ako se transfer realizira do 1. srpnja.

"Svi novinari su ga već otpisali i prežalili, a on je još tu. Vi ga praktički nagovarate da ode, a nitko se ne pita što je sve Dinamo dao tom čovjeku. Pa tko ga je izdignuo u reprezentaciju?", ogorčeno se pitao Mamić dodavši:

"Gdje je u svemu interes kluba? Mi ne želimo više biti samo prolazna stanica. Znate li koliko ima ponuda za Mandžukića. Niti jedna. Nula. Ako ne ode do 1. srpnja, neće niti otići. Pa ni 15 dana nakon toga igramo prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka."

"Coufrea se još čeka"

Niti Coufre nije otpisan, dapače Mamić tvrdi da ga Dinamo još uvijek čeka.

"Ne znam, mi ga još uvijek želimo, no on ima dobru ponudu iz Liga petice. Čekat ćemo još nekoliko dana. vidjet ćemo", zagonetno je završio Mamić.

M.P.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Pročitajte više