Maminjo u poluvremenu postrojio svlačionicu, porciju dobio i sudac Šimičić?

DVA KOMADA Ermina Zeca toliko su razbjesnila Zdravka Mamića da se u poluvremenu sinoćnjeg dvoboja protiv Šibenika odlučio spustiti u "utrobu stadiona" na Šubićevcu kako bi pojasnio neke stvari svojim zvijezdama.

Prema izjavama nekoliko očevidaca Maminjo je toliko bjesnio da su se tresle i susjedne svlačionice, a zbog izuzetno visokih tonova nije bilo previše teško čuti prodike izvršnog dopredsjednika koje je upućivao svojim nogometašima. Navodno se na cijelu stvar nadovezala i svađa Marija Mandžukića i Brazilca Carlosa koji su izmijenili nekoliko teških riječi prije nego što ih je razdvojio trener Ivanković.

Šimičić: Ništa se nije dogodilo

No tu nije kraj cijele priče. Prema izjavama prisutnih, Mamić je propisno izvrijeđao i suca utakmice Zlatka Šimičića koji je prema njegovom mišljenju sudio u korist domaćina. Zašto o cijeloj stvari nema niti riječi u službenom zapisniku utakmice, nije poznato, a sam je sudac Šimičić navodni slučaj prokomentrirao za Index.

"Prema službenom kodeksu ne smijem komentirati slučaj, međutim mogu vam reći da me Mamić nije izvrijeđao", rekao je Šimičić koji nije znao objasniti zašto su neki ljudi vidjeli suprotno.

"Zaista ne znam, mislim da se to nije dogodilo. Koliko znam Mamić uopće nije prolazio onuda kuda sam išao u poluvremenu, a to su prostorije za suce."

Prema nekim očevicima vrijeđanjima je svjedočio i delegat Josip Neferović podijelivši nemili incident s prisutnima na tribini. Šimičić nije mogao objasniti niti ovu tvrdnju rekavši kako se on sjeća da je Neferović bio na tribinama, a ne u svlačionici.

Brezni: Očito da ničega nije bilo

Povjerenik HNL-a za natjecanje Josip Brezni upoznat je sa slučajem iz novina, međutim kaže da se on nije dogodio ako nije u zapisniku.

"Vjerujem da se ništa nije dogodilo ako to sudac nije napisao u zapisniku, a činjenica je da on ništa nije prijavio", objasnio nam je Brezni u kratkom telefonskom razgovoru.

Je li Mamić zaista izvrijeđao suca ili je samo riječ o krivoj interpretaciji i zlim jezicima ostat će vjerojatno tajna. Službeno se čitav incident nije dogodio.

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više